Zoutlampen van puur Himalayazout

Zoutlampen van puur Himalayazout

Ga hier naar de producten in onze webshop

Ben je wel eens bij een waterval geweest? Dan is het je misschien opgevallen hoe lekker verfrist je je daarna voelt, zowel fysiek als mentaal. Of misschien heb je gemerkt je dat je meer energie krijgt als je een tijdje aan de kust hebt doorgebracht. Er is een eenvoudige manier om deze omstandigheden na te bootsen in je eigen huis of in je kantoor: de Himalaya zoutlamp.

Himalaya zoutlampen zien er niet alleen uitnodigend en warm uit, maar hebben ook gunstige gezondheidseigenschappen. Ze kunnen de luchtkwaliteit in een kamer op natuurlijke wijze verbeteren door de gezonde negatieve ionen te versterken. Elke Himalaya zoutlamp is uniek en met de hand gemaakt, met zout dat wordt gewonnen uit de heuvels van het Himalayagebergte.

Wat zijn Himalaya zoutlampen eigenlijk?
Himalaya zoutlampen zijn grote stukken puur Himalayazout met een klein lampje erin. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en vormen. Het kunnen stevige brokken zout uit één stuk zijn met een opening in het midden, of decoratieve manden of vazen gevuld met grote zoutkristallen. Om de uitzonderlijke helende effecten te verkrijgen is het van essentieel belang dat een zoutlamp van een pure Himalaya-bron komt, en geen goedkope imitatie van gewoon steenzout is.

Wat zijn de voordelen van een Himalaya zoutlamp?

  • verhoogt de chi
  • helpt bij het elimineren van allergenen
  • ondersteunt het immuunsysteem
  • verbetert de mentale alertheid
  • verhoogt de serotoninespiegels
  • geeft een positieve energie en sfeer, thuis en op het werk
  • bevordert de slaap, de ontspanning en het loslaten van stress

Hoe werken Himalaya zoutlampen?

De warmte van een zoutlamp trekt vocht aan, en de verdamping van dat water geeft negatieve ionen af. Negatieve ionen zuiveren de lucht door stof, bacteriën en pollen te verwijderen. Door elektronica zoals televisies en computers worden veel positieve ionen geproduceerd: zoutlampen compenseren ook de effecten daarvan. Zet dus ook een zoutlamp bij de computer op je werkplek.

Welke maat zoutlamp heb ik nodig?

De ruimte waarin je de lamp gebruikt bepaalt het formaat ervan. Voor  een groot woonoppervlak is een grotere zoutlamp nodig zodat er meer negatieve ionen vrijkomen. In kleine (kantoor)ruimtes kun je met een kleinere lamp toe.

Ga hier naar de producten in onze webshop

Disclaimer
Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit bericht