Wonderkruid voor het haar

Wonderkruid voor het haar

Bringaraj wordt ook wel de ‘koning van de kruiden’ voor haargroei genoemd

De bladeren van de Bhringraj plant (Eclipta Prostata/vals madeliefje) worden gebruikt om Bringaraj olie te bereiden, volgens ayurveda de meest geschikte olie voor de haargroei.

Wat is Bringaraj olie (taila)?

Bringaraj olie (ook bekend als Mahabhringra haarolie) is een olie die wordt gewonnen uit de bladeren van de Bringaraj plant die wordt gekweekt in de vochtige tropische gebieden over de hele wereld. De olie heeft een speciale betekenis in de Ayurveda en de medische wetenschap. Bringaraj olie is rijk aan voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine E, magnesium, polypeptiden, steroïden calcium en vitamine D. De olie is ook rijk aan eiwitten die een gunstige invloed hebben op het haar.

De voordelen van Bringaraj haarolie

Bringaraj werkt uitermate goed om haarverzorgingsproblemen zoals haaruitval en vroegtijdige vergrijzing op te lossen. Volgens Ayurveda is Bringaraj ‘Rasayana’: verjongend, levensduur-verlengend en stimulerend voor het lichaam. De meest gebruikelijke manier om Bringaraj op je haar te gebruiken, is in de vorm van Bringaraj olie.

Hoe Bringaraj olie het haar ten goede komt

  • Helpt tegen roos en droge hoofdhuid Bringaraj olie is compact en heeft een hoger soortelijk gewicht in vergelijking met andere oliën. Daarom kan het diep in de hoofdhuid doordringen en uitdroging behandelen. Bringaraj olie kan worden verwarmd en op het haar worden aangebracht om roos te behandelen. De olie heeft antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen die roos kunnen helpen verminderen en biedt ook verlichting voor door roos veroorzaakte jeuk en vettigheid. De olie heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij psoriasis of andere huidirritaties op de hoofdhuid. Er wordt ook gezegd dat het de bloedsomloop naar de hoofdhuid verbetert.
  • Behandelt kaalheid en helpt bij de haargroei Regelmatige massage met Bringaraj olie verbetert de bloedcirculatie. Wanneer de voedingsstoffen die in de olie aanwezig zijn de wortel van het haar bereiken versterken ze de haarzakjes en helpen ze kaalheid te voorkomen. Deze voedingsstoffen in de olie helpen bij het vergemakkelijken van de haargroei.
  • Voorkomt haaruitval Wist je dat stress een van de grootste redenen is voor haaruitval? Bringaraj olie is een natuurlijke therapie voor haaruitval, met een rustgevende geur. Het masseren van de hoofdhuid en het haar met Bringaraj olie ontspant de geest en voorkomt door stress veroorzaakte haaruitval. Een andere reden voor haaruitval is het gebrek aan voeding in het haar. Bringaraj olie is rijk aan voedingsstoffen die het haar en de hoofdhuid van alle benodigde voeding voorzien, waardoor haaruitval wordt voorkomen.
  • Bevordert de haargroei Wist je dat het masseren van je hoofdhuid met Bringaraj olie de bloedstroom naar je hoofd kan verhogen? Het is bekend dat de olie vasodilatatie veroorzaakt, een proces waardoor de bloedvaten verwijden, wat resulteert in een verbeterde bloedtoevoer naar de haarwortels. Dit proces bevordert de haargroei.
  • Voorkomt grijs worden van haar Bringaraj bladeren worden van oudsher gebruikt om zwarte kleurstof te verkrijgen. Bringaraj olie voorkomt vroegtijdige vergrijzing: vanwege de hoge antioxiderende en verdonkerende eigenschappen wordt aangenomen dat Bringaraj olie voortijdig grijs haar remt en verbergt.

Hoe Bringaraj olie te gebruiken

Bringaraj olie kan rechtstreeks in de hoofdhuid worden gemasseerd. Voor betere resultaten kan het voor het aanbrengen ongeveer 30 seconden handwarm worden verwarmd. Masseer de olie zachtjes in ronddraaiende bewegingen gedurende ongeveer 15 minuten in de hoofdhuid en laat het minstens 30 minuten in het haar zitten. Daarna kun je het haar wassen met Bringaraj shampoo.

KOOP HIER BRINGARAJ OLIE IN ONZE WEBSHOP

 

Wanneer Bringaraj en wanneer Bringamalak? 

Bringamalak olie is in feite Bringaraj olie met toegevoegde Amla/Amalaki (Emblica officinalis). Het werkt extra verkoelend en is zeer rijk aan vitamine C.

Hoe Bringamalak olie te gebruiken

Bringamalak olie kun je hetzelfde gebruiken als Bringaraj olie, maar vanwege de verkoelende werking masseer je het minder lang in en laat je het slechts 5 minuten in het haar zitten. Daarna kun je het haar wassen met Bringaraj shampoo.

KOOP HIER BRINGAMALAK OLIE IN ONZE WEBSHOP

Disclaimer
Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit