Wat betekent het BDIH-label?

Wat betekent het BDIH-label?

 

Wat is BDIH?

BDIH (Bundesverband der Industrie- und Handelsunternehmen) is een internationaal label voor biologische cosmetica, opgericht in 2001. Het label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke wijze gebeurt en dat een deel van de ingrediënten afkomstig is uit de biologische landbouw. Het label is verankerd in de Europese wetgeving. Het wordt beheerd door Cosmebio. Cosmebio maakt deel uit van Cosmos, een Europees initiatief dat pleit voor een harmonisering van alle labels voor ecologische cosmetica.

BDIH is een van de vijf initiatiefnemers van de Cosmos Standard. Het is een non-profit organisatie, die samenwerkt met bedrijven in de farmaceutische sector, de sector voor gezondheidsproducten, voor voedingssupplementen en tot slot voor producten voor persoonlijke hygiëne. De controle gebeurt door een onafhankelijk controleorganisme.

Milieu

BDIH is een milieulabel. Het label geeft producten aan waarvan een deel van de ingrediënten afkomstig is uit de biologische landbouw. Ingrediënten van de cosmetica moeten voor minimaal 20 procent afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Niet-natuurlijke ingrediënten zijn toegelaten als er geen alternatieven zijn.

Bij de productie mag slechts een beperkt aantal additieven en verwerkingstechnieken worden gebruikt. Nanomaterialen zijn verboden. Het label hanteert strenge normen voor biologisch afbreekbaarheid van de producten en de toxiciteit voor het waterleven: hiervoor legt het drempelwaarden op. Ook zijn er criteria die de hoeveelheid verpakking per dosis begrenzen en een verbod op bepaalde verpakkingsmaterialen, zoals PVC.

Er is een streng verbod op het gebruik van schadelijke stoffen en schadelijke productieprocessen. Bovendien is er een verbod op ggo’s.

Dierenwelzijn

BDIH besteedt aandacht aan dierenwelzijn. De producten mogen niet getest worden op dieren. De ingrediënten mogen niet afkomstig zijn van dode dieren.

Controle

De controle gebeurt door International Organic and Natural Cosmetics Corporation (IONIC). Dit controleorganisme werd opgericht door BDIH.

 

Disclaimer
Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit bericht