Vitamine D3 3000ie - 75 mcg (cholecalciferol) capsules

De juiste vitamines zijn van groot belang, nog meer in de tijd van een pandemie. Vitals is al enkele jaren leverancier voor vitamines aan Ayurveda Specialist.

De juiste vitamines zijn van hoge kwaliteit en bestaan uit de best opneembare vormen die beschikbaar zijn. Waar mogelijk de biologisch actieve, lichaamseigen vormen. Ayurveda Specialist heeft voor Vitals vitamines gekozen omdat deze aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Vitals richt zich op hoge en veilige doseringen zoals gebruikt in vele studies, en op combinaties waarbij de doseringen van de afzonderlijke ingrediënten goed op elkaar zijn afgestemd. De capsules zijn van plantaardige oorsprong, eventueel aangevuld met natuurlijke hulpstoffen uit rijst.

VITAMINE D3 3000 IE 100 CAPSULES CHOLECALCIFEROL

  • De meest effectieve vorm van vitamine D, gewonnen uit schapenwolvet.
  • Bevat een hoge dosering
  • In een plantaardige capsule aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bron
  • Geschikt voor vegetariërs, niet voor veganisten

Vitamine D zorgt voor de opname van kalk en fosfaat uit het voedsel. Kalk en fosfaat zijn nodig voor een goede opbouw van botten en gebit. Daarnaast ondersteunt D3 het afweersysteem, zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel, is goed voor de werking van de spieren, en zorgt voor behoud van een normale structuur en functie van de huid. *

Vitamine D3 meest effectief

De meest voorkomende vormen van vitamine D (calciferol) zijn vitamine D2 (ergocalciferol) en vitamine D3 (cholecalciferol). Vitamine D2, ergocalciferol, is van nature aanwezig in plantaardige voeding en schimmels (bijvoorbeeld paddenstoelen, gist en kaas). Vitamine D3, cholecalciferol, bevindt zich in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong, zoals vette vis, levertraan, schapenwolvet en eieren. Dit is dezelfde vorm die in de huid wordt geproduceerd na blootstelling aan ultraviolette straling zoals de zon (vandaar de bijnaam ‘zonnevitamine’). De huid kan geen vitamine D aanmaken, indien deze is ingesmeerd met een zonnebrand van factor 15 of hoger. Ook het teveel bedekken van de huid met kleding en het dragen van een zonnebril remmen de vitamine D aanmaak aanzienlijk.

Voor het uitoefenen van hun activiteit dienen beide vormen van vitamine D (D2 en D3) te worden omgezet in de actieve vorm: 1, 25-dihydroxyvitamine D (calcitriol). Op het gebied van suppletie is het echter belangrijk te weten dat vitamine D3 in de meeste gevallen effectiever lijkt te zijn dan vitamine D2 in het verhogen van calcidiol in het bloed en uiteindelijk calcitriol.

Wist u dat de Gezondheidsraad senioren en mensen met een donkere huidskleur aanbeveelt extra vitamine D (via een supplement) te gebruiken?

Covid-19-patiënten die met ernstige symptomen op de intensive care liggen, blijken opvallend vaak een verlaagde vitamine-D-spiegel te hebben. Daarmee is een causaal verband nog lang niet zeker, maar vooraanstaande professor Adrian Martineau, klinisch hoogleraar luchtweginfectie en immuniteit aan de Queen Mary University in Londen roept op de observatie serieus te nemen en verder onderzoek op te doen.  

(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims:*

  • voor het behoud van sterke botten en een sterk gebit
  • goed voor de spieren
  • ter bescherming van gezonde cellen en weefsels
  • ondersteunt de afweer van het lichaam

* Let op: Wegens Europese wet- en regelgeving mogen niet alle toepassingen van onze producten op onze website vermeld worden. Informatie over de gezondheidseffecten van producten dient namelijk gescheiden te worden van de aanprijzing van producten.

Lees ook: AD-artikel Marcia Nieuwenhuis 25-12-2020 - Experts boos over uitblijven vitamine D advies

Op voorraad
SKU
AYU-VIT-0006
€ 22,95

Gebruik: 1 capsule per dag bij een (vetbevattende) maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten met méér dan 20 mcg vitamine D per dagdosering).

Neem vooraf contact op met uw specialist indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Bewaar op een koele en droge plek, niet in de koelkast, niet in direct zonlicht en buiten bereik van kinderen.

De informatie op deze pagina is verstrekt door Vitals.

Houd u aan de algemeen aanbevolen of door de specialist voorgeschreven dagelijkse dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Niet te gebruiken als vervanging van een gevarieerde voeding.

 

Ayurveda Specialist beschikt over een grote kennis over ayurvedische voedingssupplementen die we graag met u zouden willen delen. Vanwege de eisen in de huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het echter niet toegestaan u op onze website uitgebreid te informeren over producten op kruidenbasis. Volgens de wet- en regelgeving mogen wij u alleen informeren over de samenstelling en ingrediënten van onze producten (bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele allergenen) en praktische gebruiksadviezen geven (hoe en wanneer het product te gebruiken, en eventuele andere aandachtspunten voor een optimaal en veilig gebruik). U kunt online zoeken naar uitgebreide ayurvedische kennis.

Voor meer informatie over de hoge kwaliteit van onze voedingssupplementen lees hier verder.

Voor meer informatie over de wetgeving die van kracht is omtrent gezondheidsclaims en medische claims op voedingssupplementen en de geschiedenis daarachter verwijzen wij u graag naar www.voedingssupplementen.info.

Meer informatie
Aantal 100
Soort Capsules
Vegetarisch Ja