Vitamine B12 - 1000 mcg (methylcobalamine)

De juiste vitamines zijn van groot belang, nog meer in de tijd van een pandemie. Vitals is al enkele jaren leverancier voor vitamines aan Sri Sri Ayurveda.

De juiste vitamines zijn van hoge kwaliteit en bestaan uit de best opneembare vormen die beschikbaar zijn. Waar mogelijk de biologisch actieve, lichaamseigen vormen. Sri Sri Ayurveda heeft voor Vitals vitamines gekozen omdat deze aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Vitals richt zich op hoge en veilige doseringen zoals gebruikt in vele studies, en op combinaties waarbij de doseringen van de afzonderlijke ingrediënten goed op elkaar zijn afgestemd. De capsules zijn van plantaardige oorsprong, eventueel aangevuld met natuurlijke hulpstoffen uit rijst.

METHYLCOBALAMINE, DE BIOLOGISCH ACTIEVE VORM VITAMINE B12

 • hoge dosering van de biologisch actieve vorm
 • optimale biologische beschikbaarheid
 • smaakvolle zuigtabletjes voor opname via het mondslijmvlies
 • geschikt voor vegetariërs en veganisten

Vitamine B12 1000 mcg van Vitals bestaat uit zuigtabletjes met de biologisch actieve vorm methylcobalamine. Dit is een van de vormen van vitamine B12 zoals het in de voeding voorkomt en door het lichaam gebruikt wordt.

In veel andere goedkopere vitamine B12-producten wordt gebruik gemaakt van cyanocobalamine, een synthetische vorm van vitamine B12 die in deze vorm niet in de natuur voorkomt. Bij deze synthetische vorm is de cobalamine sterk gebonden aan cyanide, dat bij de inname in het lichaam eerst losgekoppeld en omgezet moet worden. Een extra (onnodige) stap. Cyanide heeft verder geen functie in het lichaam en zal dus na inname ook weer uitgescheiden moeten worden.

Met het stijgen van de leeftijd neemt de absorptie van cobalamines (B12) heel sterk af. Ook vegetariërs en veganisten hebben vaak een tekort, aangezien de enige inname van cobalamine door het nuttigen van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong gebeurt.

Methylcobalamine is de metabolisch actieve vorm, bijgevolg is het de ideale vorm van vitamine B12 om tekorten te voorkomen en behandelen.

Toegestane gezondheidsclaims:

 • speelt een rol in het celdelingsproces
 • is van belang voor de vorming van rode bloedcellen
 • is belangrijk voor de energiestofwisseling
 • draagt bij tot een normaal homocysteïne metabolisme
 • heeft een positieve invloed op de werking van het immuunsysteem
 • draagt bij aan normaal psychologisch functioneren
 • kan helpen vermoeidheid te verminderen
 • draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Let op: Wegens Europese wet- en regelgeving mogen niet alle toepassingen van onze producten op onze website vermeld worden. Informatie over de gezondheidseffecten van producten dient namelijk gescheiden te worden van de aanprijzing van producten.

 

https://wetenschap.infonu.nl/onderzoek/158502-vitamine-b12-tekort-vegetariers-veganisten-en-ouderen.html

https://www.ingrizo.com/nl/voedingssupplementen-nutraceuticals/methylcobalamine-actieve-vorm-vit-b12#:~:text=In%20de%20natuur%20komen%20cobalamines,onder%20de%20vorm%20van%20methylcobalamine.&text=Met%20leeftijd%20neemt%20de%20absorptie,voedingsmiddelen%20van%20dierlijke%20oorsprong%20gebeurt.

Op voorraad
SKU
AYU-VIT-0001
€ 16,95

Gebruik: 1 zuigtablet per dag onder de tong laten smelten of zoals geadviseerd. Met zoetstoffen. Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.

Let op: Dit product bevat geen folaat zodat het gebruik van een multi met een ruime dosering folaat erin mogelijk blijft in combinatie met dit B12-product.

Neem vooraf contact op met uw specialist indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Bewaar op een koele en droge plek, niet in de koelkast, niet in direct zonlicht en buiten bereik van kinderen.

De informatie op deze pagina is verstrekt door Vitals.

Houd u aan de algemeen aanbevolen of door de specialist voorgeschreven dagelijkse dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Niet te gebruiken als vervanging van een gevarieerde voeding.

 

Sri Sri Ayurveda beschikt over een grote kennis over ayurvedische voedingssupplementen die we graag met u zouden willen delen. Vanwege de eisen in de huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het echter niet toegestaan u op onze website uitgebreid te informeren over producten op kruidenbasis. Volgens de wet- en regelgeving mogen wij u alleen informeren over de samenstelling en ingrediënten van onze producten (bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele allergenen) en praktische gebruiksadviezen geven (hoe en wanneer het product te gebruiken, en eventuele andere aandachtspunten voor een optimaal en veilig gebruik). U kunt online zoeken naar uitgebreide ayurvedische kennis.

Voor meer informatie over de hoge kwaliteit van onze voedingssupplementen lees hier verder.

Voor meer informatie over de wetgeving die van kracht is omtrent gezondheidsclaims en medische claims op voedingssupplementen en de geschiedenis daarachter verwijzen wij u graag naar www.voedingssupplementen.info.

Meer informatie
Aantal 100
Soort Tabletten
Vegetarisch Vegan