Verwarmende pompoensoep
Ingrediënten
- 1 kleine oranje pompoen, in stukken gesneden
- 2 wortels, in stukken gesneden
- 1 liter groentebouillon
- stukje verse gember, fijngehakt
- 1 grote theelepel gemalen kardemom
- 1 grote theelepel gemalen komijn
- 1 grote theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel koenjit
- sap van 1 sinaasappel
- kokosmelk naar smaak
- 1 witte ui
- zout en peper
- verse koriander
- geroosterde pompoenpitten (optioneel)
- (in plaats van bovengenoemde specerijen kun je ook Vata Balance Churna gebruiken)
Snipper de ui en bak deze met de gember en de kruiden. Voeg dan een beetje van de bouillon toe totdat de uiensnippers onder water staan en het mengsel kan inkoken. Voeg de pompoen en wortel toe, samen met de rest van de bouillon, en kook de groenten. Als de wortel en pompoen gaar zijn, voeg dan het sinaasappelsap en de kokosmelk toe. Het ligt eraan hoe dik je de soep wil hebben hoeveel kokosmelk je toe moet voegen. Je kunt de soep licht pureren. Voeg naar smaak zout en peper toe en de verse koriander en eventueel pompoenpitten.
Heb je niet de juiste kruiden in huis of wil je wat doen om je immuunsysteem een extra oppepper te geven? Strooi dan onze Vata Balance Churna kruidenmix over de pompoensoep. Zo gemakkelijk kan het zijn om je dosha in balans te houden in het gure vata-seizoen! De Vata Balance Churna kruidenmix bevat de stimulerende kruiden gember, komijn, koriander, venkel, kaneel, en kardemom, alles uit gecertificeerde biologische teelt.