Verkoelend rozenwater-perzik ijs

Verkoelend rozenwater-perzik ijs

Ayurveda raadt het eten van ijskoude voeding af, maar soms wil je je kinderen (of jezelf) een ijsje gunnen. Doe dat niet te vaak, maar áls je dan toch ijs eet, zorg dan dat er goede ingrediënten in zitten. Maak het zelf! Heel gemakkelijk is dat.

Rozenwater-perzik ijs

  • 2 eetlepels rauwe honing
  • 1 citroen
  • 6 perziken
  • 450 ml rozenwater gekoeld
  • 120 ml bruisend mineraalwater gekoeld

Meng het mineraalwater met het rozenwater. Snijd de perziken (naar wens met of zonder schil) in stukjes. Pers de citroen uit. Meng alles met elkaar in een blender en maal fijn of gebruik een staafmixer. Gebruik (als je die hebt) een ijsmachine, of doe het mengsel in een bakje en zet het in de vriezer. Laat 3 uur in de vriezer staan en roer elk half uur even los met een vork.

Deel dit bericht