-30%

Vegan glucosamine poeder met Vit. C

 • Wereldwijd meest gebruikte voedingssupplement voor gezond kraakbeen
 • 370 gram poeder, goed voor half jaar gebruik
 • 100% plantaardig, gewonnen uit mais
 • Merkproduct GlucosaGreen
 • Hoge zuiverheid
 • Zeer voordelige grootverpakking

Glucosamine - wereldwijd zeer populair

Glucosamine is sinds decennia een van de populairste supplementen. Het is een stof die van nature in het menselijk lichaam geproduceerd wordt en gebruikt wordt voor de opbouw en onderhoud van kraakbeen in de gewrichten. Wereldwijd kiezen miljoenen mensen ervoor deze stof aan te vullen door middel van een supplement.

Er zijn veel verschillende doseringen en vormen verkrijgbaar. Glucosamine.com biedt een voedingssupplement aan met 1500 mg glucosamine sulfaat per dag, de dosering en vorm die worden toegepast in de meeste wetenschappelijke studies. Het supplement bevat ook vitamine C, dat bijdraagt aan normale collageenvorming en daarmee het normaal functioneren van kraakbeen.

Ongeveer twee op de drie mensen zeggen (zeer) tevreden te zijn over het gebruik van dit supplement. De invloed kan meestal binnen één tot twee maanden worden opgemerkt, maar ook kortere periodes als een week en langere periodes tot wel zes maanden zijn mogelijk. Dat verschilt per individu.

De invloed blijft in stand zolang de inname van glucosamine wordt voortgezet. Dat is probleemloos mogelijk. Glucosamine is een veilig voedingssupplement, ook bij langdurig gebruik.

Correcte dosering gegarandeerd

Voedingssupplementen met glucosamine worden vaak te laag gedoseerd. Het komt regelmatig voor dat een supplement slechts 500 mg, 600 mg, 1000 mg of 1200 mg glucosamine per dagdosering bevat, terwijl de juiste dosering 1500 mg bedraagt. Dit is de dosering zoals die is gebruikt in vrijwel elk succesvol wetenschappelijk onderzoek.

Als gevolg van deze onderdosering leveren de supplementen niet altijd het gewenste effect op. Dat leidt tot teleurstelling bij de gebruikers.

Een van de reden voor het onderdoseren is onwetendheid. In de supplementenwereld zijn helaas partijen actief die weinig affiniteit hebben met de eigenschappen van een product als glucosamine.

Glucosamine.com is een specialist op het gebied van glucosamine. Bij ons krijg je gegarandeerd de correcte dosering.

Andere oorzaken zijn onder andere kostenbesparingen, het gebruik van te weinig capsules of de wettelijke beperkingen die in sommige landen gelden.

Veilig gebruik

Glucosamine kan langdurig veilig worden gebruikt. Het heeft, in tegenstelling tot veel pijnstillende medicijnen, geen ernstige bijwerkingen. Zelfs jarenlang gebruik is geen enkel probleem.

Wetenschappelijk onderzoek naar langdurig gebruik (3 jaar) van glucosamine heeft geen ernstige neveneffecten naar voren gebracht. Er zijn geen aanwijzingen dat nog langer gebruik niet veilig zou zijn. Glucosamine is al ruim 30 jaar verkrijgbaar als voedingssupplement. Gedurende die periode zijn nooit ernstige neveneffecten gerapporteerd.

Combinaties met glucosamine

Glucosamine is een krachtig voedingssupplement en voor veel mensen al voldoende effectief. Toch is het mogelijk de werking nog verder te versterken door glucosamine bijvoorbeeld te combineren met Asu Forte. ASU Forte is een vegetarisch alternatief voor glucosamine. Er zijn mensen die meer baat hebben bij glucosamine, maar ook het komt ook andersom voor. Het is ook mogelijk om beide supplementen samen te gebruiken.

Waarschuwingen

(zie ook de informatie onderaan deze pagina)

 • Glucosamine kan een invloed hebben op de werking van bepaalde bloedverdunners (vitamine-K-antagonisten). Gebruik dit supplement niet in combinatie met dit type medicatie zonder overleg met een arts. Andere bloedverdunners zoals aspirine vormen geen probleem.
 • Niet gebruiken tijdens een antibioticakuur.
 • Niet gebruiken bij glaucoom (verhoogde oogboldruk).
 • Niet gebruiken bij een ernstige schaaldierallergie.
 • Niet gebruik tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding.
 • Diabetici dienen de bloedsuikerspiegel te controleren tijdens de eerste weken van gebruik. 

Als je voor de glucosamine van Glucosamine.com kiest, kies je voor kwaliteit:

Juiste, hoge dosering. In wetenschappelijke studies is 1500 mg glucosamine sulfaat per dag de optimale dosering gebleken. Glucosamine sulfaat wordt helaas regelmatig te laag gedoseerd. Er zijn veel producten op de markt met doseringen tussen 500 en 1200 mg. Wij leveren de juiste, hoge dosering van 1500 mg.

Juiste vorm. Er zijn verschillende vormen van glucosamine. De meest gebruikte zijn glucosamine sulfaat en glucosamine hydrochloride. Succesvol wetenschappelijk onderzoek is vooral gedaan met de sulfaat-vorm. Wij gebruiken alleen die vorm. En dan ook nog van hoge kwaliteit, met een zuiverheid van meer dan 99%.

Plantaardig. We leveren glucosaminepoeder van het merk GlucosaGreen. Dit is 100% plantaardig, dus uitermate geschikt voor vegetariërs en veganisten. De glucosamine wordt gewonnen uit glucose, afkomstig van maïs die gegarandeerd niet genetisch is gemodificeerd.

Veilig product. Onze glucosamine is geproduceerd volgens de strenge GMP- en HACCP-eisen. Dat betekent dat de fabrikant procedures volgt die voedselveiligheid en -hygiëne waarborgen.

Onafhankelijk getest. Het eindproduct wordt steekproefsgewijs gecontroleerd op zware metalen en biologische verontreinigingen door het onafhankelijk laboratorium NutriControl. 

Specialist sinds 2000. Glucosamine.com is een specialist in voedingssupplementen voor gezonde gewrichten. Het bedrijf werd al in 2000 opgericht door inspanningsfysioloog en bewegingswetenschapper Kris Kuiper en heeft sinds die tijd diverse bijzondere supplementen ontwikkeld. Er is veel kennis en ervaring aanwezig over de werking en veiligheid van deze supplementen.

Op voorraad
SKU
AYU-VIT-0012
Speciale prijs € 26,53 Normale prijs € 37,90

Dosering

Neem dagelijks 1 afgestreken maatschep. Los het glucosaminepoeder op in water of vruchtensap. Naar keus innemen bij een maaltijd of op nuchtere maag.

Overschrijd de maximale aanbevolen dosering niet. Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

 

Ingrediënten

 • Glucosamine sulfaat - 1500 mg (1190 mg glucosamine base)
 • Kaliumchloride (ter stabilisatie) – 510 mg
 • Calciumascorbaat (vitamine C) - 12 mg

Deze glucosamine, van het merk GlucosaGreen, wordt gewonnen uit glucose, afkomstig van maïs (niet genetisch gemodificeerd). Het product is 100% vegetarisch en vegan.

 

Inhoud per pot: 370 gram poeder.

Inhoud per dagdosering van 1 maatschep (meegeleverd in de pot):

 • 1500 mg plantaardige glucosamine sulfaat
 • 12 mg vitamine C (15% ADH)

 

Bij bepaalde aandoeningen en bij het gebruik van bepaalde medicijnen moeten enkele aanwijzingen in acht worden genomen:

Bloedverdunners Glucosamine kan een invloed hebben op de werking van bepaalde bloedverdunners (vitamine-K-antagonisten). Gebruik dit supplement niet in combinatie met dit type medicatie zonder overleg met een arts. Andere bloedverdunners zoals aspirine vormen geen probleem.

Antibiotica Glucosamine kan de werking van enkele antibiotica beïnvloeden; zij kan de werking versterken of verminderen. We raden aan om tijdens een antibioticakuur geen glucosamine te gebruiken.

Glaucoom (verhoogde oogboldruk) In juli 2013 zijn de resultaten gepubliceerd van een kleine studie naar het effect van glucosamine op patiënten die lijden aan glaucoom (verhoogde oogboldruk). De proefpersonen waren 6 mannen en 11 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 76 jaar (62 tot 90 jaar). Uit de studie is naar voren gekomen dat het supplement bij de meeste van deze patiënten de oogboldruk liet toenemen. Het staken van het gebruik liet de oogboldruk weer afnemen. Het gemiddelde gemeten verschil in oogboldruk bedroeg 3 mm Hg.

Omdat het hier om een kleine verkennende studie gaat, voldoet de opzet ervan niet aan een aantal belangrijke richtlijnen voor wetenschappelijk onderzoek. De wetenschappers geven dan ook aan dat de studie bevestigd dient te worden met een grotere, beter opgezette studie. Wij gaan er echter van uit dat het gevonden effect reëel is en komen daarom met het volgende advies:

Wanneer je lijdt aan glaucoom raden wij aan geen glucosamine te gebruiken. Een tweede mogelijkheid is om meerdere malen de oogboldruk te laten meten wanneer is gestart met het gebruik. Belangrijk: deze aanwijzing geldt alleen voor mensen die al aan glaucoom leiden. Er zijn geen aanwijzingen dat glucosamine bij gezonde mensen tot een verhoging van de oogboldruk kan leiden.

Indien je een alternatief zoekt, probeer dan eens ASU Forte. Asu Forte heeft geen invloed bij glaucoom.

Diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) Er zijn aanwijzingen dat bij mensen met diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) de bloedsuikerspiegel kan worden beïnvloed bij gebruik van glucosamine. Wij raden diabetes-patïenten daarom aan met regelmaat de bloedsuikerspiegel te controleren wanneer met het gebruik wordt begonnen. Een andere mogelijkheid is een alternatief supplement te kiezen zoals ASU Forte welke geen invloed heeft op de insulinegevoeligheid.

Kaliumbeperkt dieet Glucosamine sulfaat wordt gestabiliseerd met kaliumchloride. Een dagdosering (één afgestreken maatschep) bevat 268 mg kalium. Dat is iets meer dan de hoeveelheid kalium in een halve banaan of 4 sneetjes volkorenbrood. Bij mensen met een ernstig gestoorde nierfunctie kan een verhoogde kaliuminname echter nadelige effecten hebben. Ook bij het gebruik van kaliumsparende medicijnen dient de kalium-inname beperkt te zijn.

Overgevoeligheid maag-darmstelsel Glucosamine is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Ernstige neveneffecten zijn dan ook nooit geconstateerd. De lichte neveneffecten die bij sommige mensen optreden, betreffen meestal overgevoeligheid van het maag-darmstelsel. In die gevallen gaat het doorgaans om misselijkheid en overtollig maagzuur. Minder vaak treden constipatie of juist diarree op. Over het algemeen kunnen misselijkheid en overtollig maagzuur voorkomen worden door het supplement tijdens of vlak na de maaltijd(en) in te nemen.

Zwangerschap/borstvoeding Gebruik glucosamine niet als je zwanger bent, de intentie hebt zwanger te worden of borstvoeding geeft. Het supplement heeft zeer een gunstig veiligheidsprofiel maar er zijn geen studies verricht die een eventuele nadelige invloed op het (ongeboren) kind kunnen uitsluiten.

Gebruik op jonge leeftijd Het gebruik door kinderen en tieners (tot 18 jaar) wordt afgeraden. Als uitgangspunt wordt genomen dat het lichaam 'volgroeid' moet zijn op het moment dat met het gebruik wordt begonnen. Onder 'volgroeid' wordt zowel de botontwikkeling als de hormonale ontwikkeling verstaan. De reden dat wij dit aanbevelen is dat er geen onderzoek is gedaan naar de veiligheid bij kinderen en tieners.

 

De informatie op deze pagina werd verstrekt door Glucosamine.com

Ayurveda Specialist beschikt over een grote kennis over ayurvedische voedingssupplementen die we graag met u zouden willen delen. Vanwege de eisen in de huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het echter niet toegestaan u op onze website uitgebreid te informeren over producten op kruidenbasis. Volgens de wet- en regelgeving mogen wij u alleen informeren over de samenstelling en ingrediënten van onze producten (bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele allergenen) en praktische gebruiksadviezen geven (hoe en wanneer het product te gebruiken, en eventuele andere aandachtspunten voor een optimaal en veilig gebruik). U kunt online zoeken naar uitgebreide ayurvedische kennis.

Voor meer informatie over de hoge kwaliteit van onze voedingssupplementen lees hier verder.

Voor meer informatie over de wetgeving die van kracht is omtrent gezondheidsclaims en medische claims op voedingssupplementen en de geschiedenis daarachter verwijzen wij u graag naar www.voedingssupplementen.info.

Meer informatie
inhoud 370 g
Vegetarisch Vegan