Vegacurry in bladerdeeg

Vegacurry in bladerdeeg

Ingrediënten basissaus

  • 80 gram cashewnoten
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • stukje gember van 2 cm
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepels tamari (of ketjap of sojasaus)
  • 1/2 theelepel garam masala of masala kruidenmix
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen fenegriek
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • zout en peper naar smaak

Ingrediënten vulling

  • 6 á 7 plakjes bladerdeeg (diepvries, doosje van 10 stuks)
  • 220 gram gare kikkererwten (vers heeft de voorkeur, eventueel uit blik)
  • 3 eetlepels gare maiskorrels (vers heeft de voorkeur, eventueel uit blik)
  • 1 rode ui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 rode paprika’s
  • 100 gram champignons
  • 100 gram verse spinazieblaadjes
  • ghee, kokosolie of plantaardige boter
  • klein bosje korianderblaadjes, grof gehakt

Extra nodig: een springvorm of ovenschaal van ongeveer 22 cm Ø.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak eerst de basissaus: maal de cashewnoten (of doe ze in een schone theedoek en sla erop met een zwaar voorwerp). Pers het teentje knoflook. Schil de gember en snijd deze heel fijn. Doe dit alles in een blender (of pureer in een kom met de staafmixer) samen met de kokosmelk, tomatenpuree, appelstroop, tamari, garam masala, kurkumapoeder, gemalen korianderpoeder, fenegriekpoeder en komijn. Voeg peper en zout toe en blend tot een saus. Proef nog even of er nog extra zout of peper bij moet.
Spoel de kikkererwten en mais af in een zeef en laat uitlekken.
Snipper de ui fijn, snijd de paprika’s in stukjes en de chilipeper in ringetjes (verwijder eerst de pitjes als je niet van pittig houdt). Snijd de champignons in plakjes. Maak de spinazie schoon.
Meng de basissaus met de kikkererwten, mais, rode ui, chilipeper, paprika’s, champignons, spinazie en korianderblaadjes. Dit is de vulling voor het bladerdeeg.
Vet de springvorm in met ghee of kokosolie. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een voldoende grote rechthoekige lap. Het is de bedoeling dat je de lap op de bodem van de vorm legt met overhangende randen buiten de vorm, de vulling in de vorm doet en de bovenkant van de vulling vervolgens bedekt met het overhangende deeg. Prik enkele gaatjes in de bovenkant van het bladerdeeg, strijk in met een beetje ghee of plantaardige boter en bak 40 minuten in het midden van de oven.

Deel dit