Turmeric (Kurkuma, Geelwortel)

  • goed voor de lever
  • beschermt de huid
  • ondersteunt het hart
  • goed voor de bloedsomloop
  • goed voor het zenuwstelsel
  • draagt bij aan een goede geestelijke balans

Dit zijn (voorlopig) toegestane gezondheidsclaims. Let op: Wegens Europese wet- en regelgeving mogen niet alle toepassingen van onze producten op onze website vermeld worden. Informatie over de gezondheidseffecten van producten dient namelijk gescheiden te worden van de aanprijzing van producten)

 

Turmeric (curcuma longa) staat bekend onder verschillende namen, waaronder haridra (Sanskriet), hardi, koenjit, kurkuma, curcum, haldi en geelwortel. Turmeric is de wortelknol van de geelwortelplant en maakt deel uit van de gemberfamilie. Het uiterlijk van Turmeric lijkt dan ook erg veel op die van gember. Het grootste verschil tussen de twee wortels is de diep gele (bijna oranje) kleur die Turmeric aan de binnenkant heeft. Aan deze eigenschap heeft het natuurlijk de naam ‘geelwortel’ te danken. De gele kleur wordt veroorzaakt door de stof Curcumine. Op de dosha’s (constitutie) van een persoon heeft Turmeric een sterke Pitta-verlagende werking. Daarnaast wordt er over Turmeric ook verteld dat het de drie dosha’s (Tridosha = Vata, Pitta, Kapha) in balans brengt.

 

Een verpakking bevat 60 vegan tabletten.

Algemene gebruiksaanwijzing (volwassenen): 2 maal daags 1 tablet tenzij anders geadviseerd.

Werkzame stof: Turmeric (Curcuma longa). Overige ingrediënten: zie etiket.

 

Ook bekend als: Turmeric, (Curcuma longa) haldi, haldhi, geelwortel, kurkuma, turmeryte, tarmaret, terra merita, meritorious earth, kuṅkuma, curcumin, curcumine, kurkumine

Op voorraad
SKU
AYU-FS-041
€ 19,00

Neem vooraf contact op met uw specialist indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Bewaar op een koele en droge plek, niet in de koelkast, niet in direct zonlicht en buiten bereik van kinderen.

 

Sri Sri Ayurveda beschikt over een grote kennis over ayurvedische voedingssupplementen die we graag met u zouden willen delen. Vanwege de eisen in de huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het echter niet toegestaan u op onze website uitgebreid te informeren over producten op kruidenbasis. Volgens de wet- en regelgeving mogen wij u alleen informeren over de samenstelling en ingrediënten van onze producten (bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele allergenen) en praktische gebruiksadviezen geven (hoe en wanneer het product te gebruiken, en eventuele andere aandachtspunten voor een optimaal en veilig gebruik). U kunt online zoeken naar uitgebreide ayurvedische kennis.

Voor meer informatie over de hoge kwaliteit van onze voedingssupplementen lees hier verder

Voor meer informatie over de wetgeving die van kracht is omtrent gezondheidsclaims en medische claims op voedingssupplementen en de geschiedenis daarachter verwijzen wij u graag naar www.voedingssupplementen.info.

Meer informatie
Aantal 60
Soort Tabletten
Vegetarisch Vegan