Verslag osteoporose

Verslag osteoporose

Behandeling van osteoporose: een cliënt vertelt

Mevrouw van D. (naam bekend bij Sri Sri Ayurveda) vertelt over haar zoektocht naar een behandeling van osteoporose. Uiteindelijk kwam ze bij Lita Dash terecht en ze is uiterst tevreden. We mochten haar verhaal (anoniem) plaatsen.

Indien u vragen heeft, dan graag een email sturen aan info@srisriayurveda.nl. Wij geven uw vraag aan haar door zodat zij eventueel contact met u kan opnemen.

Mw. van D. te T. / 22-11-2018:

Geachte heer, mevrouw,

Van de week vroeg Mevr. Lita Dash aan me of ik een verslag/ review wilde versturen van mijn voormalige osteoporose.

In voorjaar 2016 ben ik naar Mevr. Dash gegaan, ik had via via van deze Ayurvedische therapeut gehoord. Ik bleek een Pitta consitutie te hebben met een disbalans in Vata.

Na twee botbreuken vrij snel na elkaar, besloot ik in de zomer 2016 in te gaan op een uitnodiging van het plaatselijke ziekenhuis voor een botonderzoek op osteoporose. Helaas bleek dat het geval te zijn. Ik heb geen medicijnen genomen die werden voorgesteld, ondanks wervels die zouden kunnen inzakken ed.

Ik heb de behandeling bij Mevr. Dash voortgezet, met Ayurvedische supplementen en calcium/ magnesium, glucosamine en vitamine D3. Na een jaar een botonderzoek herhaald, helaas was de osteoporose verergerd. Ik kreeg toen natrium ricedronaat tabletten voorgeschreven van de internist. Na heel vervelende bijwerkingen met gebruik gestopt.

Als vervanging kreeg ik prolia voorgeschreven, een halfjaarlijkse injectie, deze diende ik 4 jaar te ontvangen en daarna alsnog een infuus van natrium ricedronaat. Het voelde voor mij als een schrikbeeld, ik durfde dat niet, met pilletjes kun je stoppen een injectie moet je uitzitten.

Ik ben doorgegaan met de Ayurvedische behandeling, na nog een jaar is het botonderzoek herhaald en tot mijn grote vreugde is het geen osteoporose meer. Over 5 jaar pas weer onderzoek.

Een proces dat me onomkeerbaar toescheen, is wel te veranderen. Ik ben er zeer blij mee, ik ga verder op deze ingeslagen weg en wilde dit graag delen, tot inspiratie, moed en volharding.

Als u dit op de site wil plaatsen graag naamloos, mochten mensen mij persoonlijk iets willen vragen, hoor ik dat van u en beslis ik dan of ik dat wil.

Met vriendelijke groet,

Mevr. van D.

 

Disclaimer

Dit artikel is een persoonlijk verslag van een cliënt. Sri Sri Ayurveda heeft geen invloed gehad op deze berichtgeving. Onze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities en therapieën. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts.Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.