Last van brandend maagzuur?

Brandend maagzuur is niet alleen pijnlijk, maar op termijn ook erg belastend voor je slokdarm. Vaak wordt langdurig medicatie voorgeschreven, soms met flinke bijwerkingen. Gelukkig kan het ook anders: een paar aanpassingen in je leefstijl en je bent verlost van je klachten!

Ayurvedisch specialist Lita Dash adviseert een van de volgende oplossingen. Niet ales gelijktijdig natuurlijk: probeer uit wat bij jou en je persoonlijke situatie past.

  • Voeg een theelepel koriandersap toe aan een half glas karnemelk en drink dit twee keer per dag. Koriandersap maak je door verse koriander fijn te maken en het vocht eruit te knijpen.
  • Drink drie maal daags een aftreksel van koriander (koriander toevoegen aan kokend water en laten trekken).
  • Drink drie maal daags een aftreksel van sandelhout (sandelhout kneuzen, toevoegen aan kokend water en laten trekken).

 

 

 

 

Disclaimer

Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts.Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.