Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt

 

Bestrooi met een dun laagje suiker

Voordat je je gebak en koekjes in de oven schuift strooi je er een dun laagje suiker overheen. Doordat dit het eerste is wat je proef als je erin bijt kun je het deeg minder zoet maken. Uiteraard is geraffineerde suiker niet goed voor je, maar als je toch de suikersmaak mist dan kun je op deze manier veel suiker besparen. Het klinkt zo eenvoudig, maar het werkt echt! Het deeg zoet je dan met natuurlijke ingrediënten.

 

Kies voor natuurlijkere suikers

Fruit en natuurlijke suikers zijn minder belastend voor de doshas dan geraffineerde suiker. Gebruik bijvoorbeeld agave- of maplesiroop. Je kunt ook dadels, bananen of rozijnen toevoegen aan het deeg zodat het zoeter wordt.

 

Voeg zoete specerijen toe

Je koekjes zijn lichter verteerbaar en smaken zoeter als je bijvoorbeeld kaneel, kardamom, gemberpoeder, nootmuskaat, venkel, safraan of kruidnagel toevoegt.

 

 

 

 

Disclaimer

 

Dit artikel is een persoonlijk verslag van een cliënt. Sri Sri Ayurveda heeft geen invloed gehad op deze berichtgeving. Onze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities en therapieën. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts.Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.