Aspergessoep: puur smaak

Aspergessoep: puur smaak

Benodigdheden voor 4 koppen:

  • 1½ kg witte asperges
  • Alpro soya cuisine 
  • zout en peper naar smaak
  • eventueel enkele bosuitjes of bieslook ter garnering

 

Was de asperges, breek het harde uiteinde eraf en schil de rest van de asperges met een dunschiller.

Breng 1½ liter water met wat zout aan de kook en voeg de harde stukjes en schillen toe. Laat minimaal 20 minuten zachtjes doorkoken. Giet door een zeef en probeer zoveel mogelijk pulp met de bolle kant van een lepel door het zeef te drukken. Laat de bouillon nog een beetje inkoken (10 minuten).

Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en houd de bovenste aspergepunten apart. Voeg de aspergestukjes (zonder de punten) toe aan de bouillon en laat ze gaar worden in de zacht pruttelende bouillon. Voeg de laatste 4 minuten de aspergepunten toe. 

Haal 2 grote soeplepels van de aspergestukjes uit de bouillon, en pureer de rest van de soep met een staafmixer. Voeg daarna de stukjes weer toe. Proef en voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Maak af met een royale scheut sojaroom en garneer eventueel met bosuitjes of bieslook. 

 

 

Disclaimer

Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts.Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.