Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

 

Je hebt vast wel eens aardappel-preisoep gemaakt, maar heb je er wel eens venkelzaadjes aan toegevoegd? Venkel heeft zowel verkoelende als verwarmende eigenschappen: het stimuleert de eetlust en zorgt tevens voor een goede spijsvertering. Als je teveel gegeten hebt of als je eten wat te gekruid was zorgt venkel ervoor dat je geen opgeblazen gevoel of gasvorming krijgt. Ook bij brandend maagzuur, veelvuldig boeren, misselijkheid en andere spijsverteringsklachten is venkel een uitkomst.

 

Ingrediënten:

  • 1,5 liter water

  • 4 aardappels, geschild en in kleine stukjes gesneden

  • 3 dunne of 2 dikke preien, in ringetjes

  • 1 eetlepel venkelzaadjes

  • ½ theelepel zout

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 2 eetlepels ghee

  • Ter garnering: snufje chilipeper (vlokken)

Bereiding: Breng het water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook 10 minuten en mix met de staafmixer tot een gladde massa.. Voeg de prei en de overige ingrediënten toe kook nog 20 minuten. Zet de staafmixer nog even in de soep, maar mix niet alle prei fijn. Garneer met wat vlokken chilipeper of grof gemalen peper.

 

 

Disclaimer
Onze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities en therapieën. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als u ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen heeft, neem dan contact op met uw huisarts. Indien u advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Sri Sri Ayurveda. Neem vooraf contact op met uw huisarts indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding, of door jonge kinderen.