SoulTree producten: natuurlijker kan niet

SoulTree producten: natuurlijker kan niet

SoulTree is het eerste Indiase merk dat Europees gecertificeerde natuurlijke persoonlijke verzorgings- en schoonheidsproducten aanbiedt

 

Naar de SoulTree-producten in onze webshop

SoulTree vertelt:

In de huidige tijd is de term “natuurlijk” bij huidverzorgingsproducten een verkoopkreet die vaak losjes gebruikt wordt om producten te beschrijven die niet echt natuurlijk zijn. Kijk dus altijd of het product een certificering heeft door een gerenommeerde accreditatie-instantie zoals bijvoorbeeld de Duitse BDIH.
Alle SoulTree producten zijn vervaardigd in overeenstemming met de BDIH richtlijnen en normen. Dus als we zeggen dat SoulTree producten “100% natuurlijk” zijn dan is er het BDIH-keurmerk om het te bewijzen. De klant weet zodoende dat SoulTree producten niet alleen ‘mogelijk’ veilig zijn, of ‘grotendeels’ natuurlijk: ze zijn 100% natuurlijk!

Wij staan voor het ‘Triple Seal of Truth’: Ayurvedisch, Organisch en Ethisch

  • Voor ons leidt het pad van de waarheid naar ware schoonheid. We ontdekten dit in de oude Indiase geschriften en tijdens onze reizen in de Himalaya. We willen het leven en het zakendoen rechtvaardig en duurzaam maken en streven naar transparantie over wat er in onze producten zit en hoe wij lokale gemeenschappen en het milieu beïnvloeden. In een zo hevig concurrerende bedrijfstak als de onze heeft kiezen voor het pad van de waarheid onze grootste prioriteit.
  • Wij geloven dat het mogelijk is dat iedereen profijt heeft van ecologisch gedreven bedrijven. We werken al sinds 2002 met (voornamelijk vrouwelijke) boeren, die kleine boerenbedrijfjes in de Himalaya hebben. Het leven van deze boerengemeenschappen is nauw afgestemd op de natuur. Ze zijn zich bewust van de gulheid van moeder aarde, maar ook van de verantwoordelijkheid voor het beschermen van haar bronnen. We hebben een groot respect voor hun harde werk en ondersteunen hen met ons buy-back en fair-trade beleid.
  • Alle botanische ingrediënten die wij gebruiken zijn biologisch, dus geteeld en geoogst zonder het gebruik van agressieve chemicaliën, en met bescherming van de gewassen tegen milieuverontreinigende stoffen. Ze worden vaak handgeplukt en zorgvuldig verwerkt volgens Ayurvedische tradities. Het resultaat zijn producten vol met heilzame eigenschappen.
  • We gebruiken authentieke Ayurvedische recepten, gebaseerd op het principe van evenwicht in lichaam, voeding en behandeling. We combineren deze oude wijsheid met moderne technologie.
  • Al onze producten zijn gecertificeerd door de Duitse BDIH*. Het BDIH-keurmerk is in 2002 in Duitsland ingesteld en wordt gebruikt voor persoonlijke verzorgingsproducten en cosmetica. BDIH is een onafhankelijke organisatie voor certificering van natuurlijke cosmetica. De BDIH norm heeft tot doel de term ‘natuurlijke’ cosmetica te definiëren in het belang van de consument. Op die manier geeft het keurmerk aan of het begrip ‘natuurlijke’ cosmetica feitelijk juist is en creëert daarmee transparantie. Het keurmerk garandeert consumenten dat de gecertificeerde producten alleen gemaakt worden van grondstoffen, die overeenkomen met de strenge specificaties van BDIH. Onafhankelijke toezichthoudende instellingen controleren natuurlijke cosmetische producten op basis van hun ingrediënten en samenstelling. Alleen producten die voldoen aan de strenge criteria draagt het keurmerk “BDIH norm” voor gecertificeerde natuurlijke cosmetica. De norm beschrijft eisen, die betrekking hebben op de aankoop of productie van cosmetica grondstoffen en de verwerking ervan.
  • We zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd en Good Manufacturing Practices gecertificeerd (toegekend door het Ministerie van Ayurveda, Ministerie van Volksgezondheid, regering van India). Onze productieprocessen voldoen aan strikte hygiënenormen.

Wat zit er NIET in onze producten

Parabenen
Aangenomen wordt dat parabenen de hormoonfunctie verstoren door oestrogeen na te bootsen. Onze producten gebruiken geen parabenen als conserveringsmiddel.

Siliconen
Vormt een laagje dat bacteriën, onzuiverheden, vuil en talg vasthoudt, wat leidt tot irritatie. Soultree gebruikt geen siliconen om water-resistentie in producten op te bouwen.

Lood
Blootstelling aan lood kan een reeks van schadelijke gezondheidseffecten veroorzaken. Elke partij make-up van SoulTree wordt getest op zware metalen door TUV Nord, Duitsland en veilig verklaard.

DEA/TEA
Ethanolamines, bestaande uit aminozuren en alcohol zijn bekende kankerverwekkende stoffen. Alle SoulTree producten gebruiken alleen COSMOS goedgekeurde, natuurlijk afgeleide emulgatoren.

Ftalaten
Worden gelinkt aan afwijkingen gerelateerd aan voortplanting en hormonale problemen. Alle SoulTree producten gebruiken alleen conserveringsmiddelen die ook geschikt zijn voor voedsel.

SLS / SLES
Wordt verantwoordelijk gesteld voor irritatie aan ogen, huid, mond en longen. Al onze producten zijn gecertificeerd SLS/SLES vrij.

 

Naar de SoulTree-producten in onze webshop

Disclaimer

Onze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities en therapieën. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit