Sopa del Espárragos

Sopa del Espárragos

Recept van Wayne Featherstone uit zijn ayurvedische kookboek ‘Happy, Hyper or Heavy’: hier te koop

 

Aspergessoep: ja, die kennen we wel! Maar Sopa del Espárragos? Een licht soepje, ideaal voor lente en zomer. En heel anders dan de Nederlandse variant. Probeer dit heerlijke ayurvedische recept uit het kookboek van Wayne Featherstone en laat je verrassen.

Ingrediënten:

  • 500 gr asperges (wit en / of groen)
  • 1 venkel
  • 100 gr groene platte bonen (snijbonen)
  • 1 rode paprika
  • ½ tl komijnzaad
  • ¼ theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • ¼ theelepel fenegriek
  • ¼ theelepel asafoetida
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel rietsuiker
  • Zout en zwarte peper – versgemalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 liter kokend water
  • 1 limoen – geperst
  • ½ eetlepel zoete ketjap (sojasaus)
  • 200 gr cashewnoten – droog geroosterd en tot poeder gemalen
  • 1 el verse koriander – grof gehakt

Bereiding:

Snijd de venkel en de bonen in stukjes en stoom ze (8 min.). Schil de asperges. Gooi de schillen niet weg. Snijd de asperges in stukken van 3 cm en stoom de stelen (4 min.) en de koppen (3 min.). Snij de rode paprika in kleine blokjes en roerbak kort in een scheutje olijfolie op hoog vuur. Zet de gekookte groenten apart.

Verhit de olijfolie in een soeppan op matig vuur. Fruit de zaadjes, voeg de rozemarijn, laurier en dan de fenegriek toe. Voeg de asafoetida, het korianderpoeder, komijnpoeder en de rietsuiker toe. Voeg naar smaak zout en zwarte peper toe.

Voeg 2 liter kokend water toe en voeg de aspergeschillen, het limoensap en de zoete ketjap toe. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.

Verwijder vervolgens de aspergeschillen. Meng de helft van de asperges en het cashewnotenpoeder met de resterende vloeistof (houd de koppen en een paar stukjes stengel apart) en pureer met de staafmixer of blender.

Serveer de soep met de overgebleven aspergestengels en de venkel en garneer met aspergekoppen, bonen en rode paprika. Voeg wat verse korianderblaadjes en een schijfje limoen toe voor de finishing touch.

Tip: om een ​​iets dikkere soep te maken, kun je een gestoomde aardappel toevoegen en pureren met de vloeistof. De soep wordt dan dikker en romiger.

 

Recept van Wayne Featherstone uit zijn ayurvedische kookboek ‘Happy, Hyper or Heavy’: hier te koop

Deel dit bericht