Rode Gist Rijst - Biologisch - 625 mg


 

Ayurveda Specialist beschikt over een grote kennis over ayurvedische voedingssupplementen die we graag met u zouden willen delen. Vanwege de eisen in de huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het echter niet toegestaan u op onze website uitgebreid te informeren over producten op kruidenbasis. Volgens de wet- en regelgeving mogen wij u alleen informeren over de samenstelling en ingrediënten van onze producten (bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele allergenen) en praktische gebruiksadviezen geven (hoe en wanneer het product te gebruiken, en eventuele andere aandachtspunten voor een optimaal en veilig gebruik). U kunt online zoeken naar uitgebreide ayurvedische kennis.


Voor meer informatie over de hoge kwaliteit van onze voedingssupplementen lees hier verder


Voor meer informatie over de wetgeving die van kracht is omtrent gezondheidsclaims en medische claims op voedingssupplementen en de geschiedenis daarachter verwijzen wij u graag naar www.voedingssupplementen.info.Niet op voorraad
Nog 0 beschikbaar
SKU
AYU-VIT-0007
€ 19,95

Rode gist rijst (ook wel red yeast rice) is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het wordt er al eeuwenlang in grote hoeveelheden geconsumeerd. Rode gist rijst ontstaat door fermentatie van rijst met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K. 

 

Als basis wordt biologisch geteelde rijst gebruikt, die vrij is van pesticiden en andere verontreinigingen en vrij van gentechniek. Dit voedingssupplement wordt eveneens gecontroleerd op de afwezigheid van citrinine. Dit is een onwenselijk bijproduct dat kan ontstaan tijdens het fermentatieproces. Er is veel kwaliteitsverschil op de markt. De dosering en standaardisatie van de werkzame stoffen van verschillende rode gist rijstproducten blijkt erg te variëren. Daarnaast kan het gehalte aan contaminanten, zoals citrinine een punt van aandacht zijn. Daarom is het belangrijk voor een product te kiezen dat een constante hoge kwaliteit heeft.

 

Rode Gist Rijst bevat een hoog natuurlijk gehalte aan monacoline K, waardoor bij dit product volstaan kan worden met een dosering van slechts één capsule per dag.

 

EU biologisch keurmerk, EKO keurmerk

 

Samenstelling per capsule: 625 mg biologische rode gist rijst (Monascus purpureus) Waarvan: 10 mg monacoline K

 

Hulpstoffen: Hydroxypropylmethylcellulose, rijstconcentraat.

 

Bevat geen: Gluten, soja, lactose, conserveringsmiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

 

Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten, en is vrij van GMO.

 

 

 

Dosering: Als voedingssupplement voor volwassenen, 1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

 

Let op: Vermijd gebruik van grapefruits of grapefruitsap. Rode gist rijst kan mogelijk de lichaamseigen aanmaak van Q10 beïnvloeden.

 

Als u medicijnen neemt, raadpleeg dan eerst een deskundige alvorens dit product te gebruiken. Niet geschikt voor gebruik bij zwangerschap en borstvoeding en voor mensen met een verminderde lever- of nierfunctie of een spierziekte.

 

 

 

 

Meer informatie
Aantal 60
Soort Capsules
Eigenschappen Vegetarisch, Vegan, Biologisch
Vegetarisch Ja