Pompoenstamppot met linzen en rode bietjes
Ingrediënten:
- 200 gr rode linzen, gewassen
- 4 eetl. ghee
- 2 theel. mosterdzaadjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 20 gr verse gember, fijngesneden
- 1 kleine chilipeper, zeer fijngesneden
- 2 theel. komijnzaadjes
- 600 gr rauwe rode bieten, in kleine blokjes gesneden
- 4 eetl geraspte kokos
- 1,5 kg flespompoen
- 1 limoen
- gemalen zwarte peperkorrels en zout naar smaak
- 250 gr yoghurt
- handje geroosterde pompoenpitten
- verse korianderblaadjes
Bereiding:
Verwarm 2 eetlepels ghee in een hoge pan en voeg de mosterdzaadjes toe. Laat ze niet aanbranden. Voeg de ui, gember en chilipeper toe bak even mee. Voeg de komijnzaadjes toe en bak nog even door. Doe de rode bieten en de linzen bij het mengsel in de pan. Voeg 900 ml water en de kokos toe. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en laat alles ongeveer 20 minuten op zacht vuur doorkoken. Snijd de pompoen in blokjes en kook deze apart gaar in 15 minuten in ruim water met wat zout. Verwijder voordat je de pompoenblokjes afgiet het deksel van de pan met het linzenmengsel en laat nog even doorkoken totdat het vocht bijna verdampt is. Giet de pompoenblokjes af en gebruik een pureestamper om ze fijn te stampen. Roer er de overgebleven 2 eetlepels ghee door en breng op smaak met het sap van de helft van de limoen. Voeg op het laatst peper en zout naar smaak toe en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten. Roer het sap van de andere helft van de limoen door het linzenmengsel. Roer er ook een deel van de yoghurt en wat van de verse koriander door.
Serveer de pompoenstamppot met het bieten/linzenmengsel. Serveer met de rest van de yoghurt en korianderblaadjes.