360⁰ benadering

 

 

Een holistische en complete benadering van de wetenschap van het leven

Ayurveda Specialist gaat ervan uit dat gezondheid niet alleen door lichamelijke factoren wordt bepaald. Ook is gezondheid meer dan de afwezigheid van ziekte. Als we niet leren hoe we met stress en negativiteit om moeten gaan, blijven de oorzaken van ziekte altijd aanwezig. Als er evenwicht is tussen lichaam en geest, gevoel en intellect, intentie en actie, en de mens en zijn omgeving, verdwijnen ook deze oorzaken. Door de verbinding van ayurveda met ademhalingstrainingen en yoga-oefeningen ontstaat een uniek aanbod dat de filosofie van eenheid, die yoga is, verwezenlijkt.

Meditatie

Een geest die in het nu is, alert, zonder opwinding, aarzeling of anticipatie, is meditatie. In meditatie is het lichaam in diepe rust en wordt de geest teruggeleid naar zijn bron. De eerste stap is ontspanning, en de laatste stap is ook ontspanning. Meditatie betekent niet ergens anders naartoe gaan; het is diep naar binnen duiken. Via meditatiecursussen leer je de techniek van moeiteloos mediteren.

Adem

Als ons hoofd vol zit met te veel indrukken en gedachten, dan verzwakt dit ons immuunsysteem en bereidt dit ons lichaam voor op ziekte. Als de geest helder en kalm is neemt de weerstand van het lichaam toe en wordt ziekte uit het lichaam geweerd. Adem is de schakel tussen lichaam en geest en ook de sleutel tot het omgaan met onze gedachten en emoties. De juiste toepassing van ademtechnieken en meditatie brengt de geest tot rust, bevrijdt lichaam en geest van stress en helpt ons beter om te gaan met belastende gevoelens en uitdagende situaties.

Dienstbaarheid

Ayurveda Specialist steunt, o.a. door middel van haar inkoopbeleid, graag organisaties en bedrijven die wereldwijd humanitaire en duurzame ontwikkelingsprojecten opstarten om mensen in nood te ondersteunen, armoede te bestrijden en milieu en duurzaamheid te bevorderen. 

Viering

Het doel van gezondheid is om het leven niet alleen te leven, maar daadwerkelijk te vieren. Een ware viering is meer dan een feestje. Een viering van lichaam, geest en ziel die mensen verbindt en bevrijdt van trauma’s uit het verleden, is heilig. Dan wordt viering een geschenk aan de samenleving. Spiritualiteit is een harmonieuze verbinding tussen uiterlijke stilte en innerlijke viering, maar ook van innerlijke stilte en uiterlijke viering!

Ayurveda

Ayurveda helpt lichaam en geest gezond te maken door verstoringen in de doshas pitta, vata en kapha weer in balans te brengen.

Voeding

Wat we eten is niet alleen van grote invloed op onze lichamelijke gezondheid, maar ook op onze emoties en gedachten. Daarom is voeding een van de kernpunten van ayurveda. Hier wordt de mate waarin voeding gezond is afgemeten aan de drie categorieën satva, rajas en tamas. Tamas voeding maakt ons lusteloos en traag, terwijl rajas voedsel leidt tot activiteit of rusteloosheid. Satva voeding daarentegen maakt ons licht, energiek en enthousiast. Daarnaast zijn de individuele constitutie en de eventuele onbalans in de doshas van belang voor de vraag of iets gezond is: wat goed is voor de een is misschien helemaal niet goed voor de ander. Zo zijn er veel richtlijnen over voeding die grondige kennis van ayurveda en iemands individuele constitutie vragen. De ayurvedisch specialisten van Ayurveda Specialist beschikken over de juiste kennis om van voedsel een natuurlijke genezer te maken. (Tips & recepten)

Wijsheid

De kennis van ayurveda is al duizenden jaren geleden beschreven in de Veda’s. Daarnaast bevatten de oude geschriften kennis over alle aspecten van het leven, van de microkosmos tot de macrokosmos.