Ons team

 

 

lilian nouwen
 

Lillian Nouwen

Directeur

Ik was werkzaam als adjunct-directeur in een groothandel voor biologische meststoffen toen ik in 1998 kennis maakte met Art of Living. Vele cursussen en trainingen volgden, en sinds 2001 ben ik trainer van het Happiness programma. Het is zo mooi om te zien wat dit programma de mensen brengt. Daarnaast vervul(de) ik bestuursfuncties en doe ik vrijwilligerswerk in meerdere organisaties, onder andere Art of Living, IAHV en destijds ook voor Shankara Europe. In 2006 ben ik van baan gewisseld en ben ik fulltime begonnen voor Shankara Europe. Ik doe dit werk al jaren met heel veel plezier en toewijding, samen met een prachtig team. Het onderdeel Ayurveda Specialist, waar deze website met name over gaat, is mijn grote passie. Bewust bezig zijn met al het goede wat de natuur brengt, de mensen op weg helpen naar zichzelf. Door middel van lifestyle, gezond en puur leven, puur eten, in het nu zijn. Lichaam en geest in balans: daar draait het om. De rest komt vanzelf...

 

 

Ewald Poeran

Beleidsmanager

Ik ben in 1995 als vrijwilliger begonnen bij de Stichting Art of Living. In 1996 ben ik hier fulltime voor gaan werken en tot en met 2015 ben ik zowel voorzitter geweest van Stichting Art of Living Nederland als van de International Association for Human Values Netherlands. In 2010 heeft Z.H. Sri Sri Ravi Shankar de World Forum for Ethics in Business (WFEB) opgericht in Brussel. Hiervan ben ik sinds 2010 de Managing Board Director. Al rond 1998 ben ik met Ayurveda Specialist begonnen. Met name om consulten, gegeven door onze BAMS-afgestudeerde ayurvedische specialisten uit India, aan te bieden in Europa. Later zijn wij dit op structurele wijze gaan doen, door in Europa onder andere de Ayurveda Specialist specialisten in dienst te nemen door Shankara Europe Holding BV, waarvan ik de directeur was tot en met 2019. Ik heb mij in de loop der jaren veel verdiept in de wirwar van regels voor het invoeren van ayurvedische supplementen en ik houd mij bij Shankara Europe BV ook bezig met de verbreding van onze ayurvedische lijn van producten. Wij hebben nu bijvoorbeeld ook een ayurvedische lijn voor huisdieren in het assortiment.

 

 

lilian nouwen 

 

 

 

 

lilian nouwen
 

Lita Dash

Ayurvedisch specialist (Vaidya)

Lita Dash was jarenlang hoofd van het Pancha Karma Center van Ayurveda Specialist in Bangalore. Doordat zowel haar vader als haar grootvader ayurvedisch arts waren was haar leven al vanaf jonge leeftijd met ayurveda verbonden. Zij studeerde aan de universiteit van Orissa en sloot die studie af met een Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.; Staatsdiploma, erkend door het Indiase Ayurvedische Ministerie Ayush). Daarna specialiseerde zij zich met name in Pancha Karma (ayurvedische reiniging), voeding en Marma Prana (behandeling van energiepunten op het lichaam). In Europa vinden alle Pancha Karmaprogramma’s en Marmatrainingen plaats onder haar supervisie. Met meer dan 10 jaar praktijkervaring is zij niet alleen een expert op deze gebieden, maar ook een zeer ervaren specialist op het gebied van polsdiagnose.

 

             

 

 

 

Kiran Valsan

Ayurvedisch specialist (Vaidya)

Kiran Valsan behaalde zijn Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.; Staatsdiploma, erkend door het Indiase Ayurvedische Ministerie Ayush) met als specialisatie polsdiagnose aan het Sri Sri College of Ayurvedic Science in Bangalore. Hij was vijf jaar lang hoofd van het Ayurveda Specialistcentrum in Kerala, waar hij met soms 60 patiënten per dag een veelgevraagd arts was. Op verzoek van Ayurveda Specialist Nederland is hij naar Europa gekomen waar hij consulten geeft in Nederland, Frankrijk, België en Spanje. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen waarin hij helder en toegankelijk de basisprincipes van Ayurveda uiteenzet. In 2019 heeft hij op uitnodiging gesproken in het Europees Parlement in Brussel en voor de Verenigde Naties in Genève.

 

               

 lilian nouwen 

 

 

 

lilian nouwen 

 

Liset Peersman

Centrale administratie

Nadat ik op de administratie van een school en bij de afdeling gemeentebelastingen van een middelgrote gemeente werkzaam ben geweest, heb ik gewerkt bij een bedrijf dat marktleider was in archiefsystemen. In 2009 ben ik met veel plezier begonnen op de administratie van Stichting Art of Living Nederland, daarna bij Shankara Europe B.V. Nu ben werkzaam op de administratie van Ayurveda Specialist B.V. en ben ik precies daar waar ik graag wil zijn! Mijn werk is heel veelzijdig en gevarieerd. Ayurveda betekent voor mij een levensvisie hebben die dicht bij de natuur en dicht bij jezelf staat. Het is altijd weer mooi om te zien als nieuwe cliënten na hun eerste polsdiagnose vol verbazing zeggen: ‘Hoe is het mogelijk dat de specialist zo precies begrijpt wat mij mankeert?’ En het is nog mooier om te zien hoe ze zich na verloop van tijd weer beter gaan voelen.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

We werken samen met:

 

 

 

 
 
 

Adelheid Smedts

Assistente administratie consulten België

Adelheid ondersteunt ons team in België. Ze heeft een master vertaler in Engels en Duits en spreekt daarnaast ook Frans en Italiaans, wat in het internationale Brussel vaak handig is. Adelheid studeerde af als ayurvedisch lifestyle coach en ayurvedisch wellness masseur en studeert nog verder aan de internationale school voor Ayurveda in Brussel. Ze is tevens marma-, abhyanga- en shirodhara-therapeut. Voor haar sluit werken bij Ayurveda Specialist naadloos aan bij haar passie.

 

               

 

 

 lilian nouwen