Moongdal-spinaziesoep

Moongdal-spinaziesoep

Een lekker soepje naar een recept van ayurvedisch specialist Lita Dash. Zeer geschikt voor Vata.

Ingrediënten

  • 200 gr gele mungboontjes (moongdal), 6 uur geweekt in water
  • 300 gr spinazie
  • 5 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • ½ tl gember
  • 75 gr tomaat
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • ¼ tl zwarte peper (vers gemalen)
  • 1 tl citroensap
  • 2 el olie of ghee
  • zout naar smaak

Bereiding

Was de spinazie en snij fijn. Snij de ui, knoflook en tomaat in kleine stukjes. Breng water aan de kook (neem ten opzichte van de mungboontjes een verhouding van 4:1), voeg de mungbonen, kurkuma en zout toe en kook tot de mungbonen half zacht zijn (ca. 10 minuten). Doe dan de spinazie en de tomaten bij de mungbonen en kook tot de bonen zacht zijn. Verhit olie of ghee in een pan en bak de gember, ui en knoflook. Als ze bruin kleuren voeg je de komijnzaadjes toe. Bak deze 10-15 seconden mee en voeg het mengsel bij de moongdalsoep. Draai het vuur laag en laat nog 3-5 minuten pruttelen. Voeg tot slot het citroensap en de gemalen zwarte peper toe, en serveer warm.

Disclaimer
Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met de huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit bericht