Magnetische kopertherapie

Magnetische kopertherapie

Ga hier naar de producten in onze webshop

Kopertherapie wordt al meer dan 2000 jaar toegepast en is vooral populair bij traditionele genezers in Azië. Magnetische therapie is wat jonger. In 1954 won Linus Pauling de Nobelprijs voor de Vrede voor de Scheikunde voor het ontdekken van de magnetische eigenschappen van hemoglobine, het deel van de rode bloedcellen dat ijzer bevat. Hij was de eerste die de reversibele binding van zuurstof aan ijzer in het hemoglobinemolecuul wist te verklaren.

Bij magnetische kopertherapie combineren we luxe armbanden van zuiver koper (99,9%) met krachtige neodymiummagneten met een sterkte van boven de 2500 gauss. Een dubbel effect dus: het gezondheidsvoordeel van koper gecombineerd met het gezondheidsvoordeel van magnetische therapie.  Beide metalen versterken elkaars werking.

De meest voorkomende theorie over magnetische therapie

Magnetische therapie is gebaseerd op het idee dat ons lichaam een elektromagnetisch veld vormt dat reageert op de genezende kracht van magneten. De meest voorkomende theorie is dat wanneer je lichaam problemen ervaart, dit komt omdat je magnetische velden worden beïnvloed of uit balans zijn. Elk molecuul in je lichaam bevat sporen van magnetische energie. Als je een magneet (magnetisch veld) in de buurt van je lichaam of het getroffen gebied plaatst, zal het probleem zichzelf uiteindelijk oplossen, omdat je magnetische velden opnieuw worden uitgelijnd. Het magnetische veld trekt het ijzer in de hemoglobine aan, waardoor de bloedcirculatie verhoogd wordt. Door deze toename van de bloedcirculatie verhoogt de hoeveelheid zuurstof die beschikbaar is voor het lichaam en daarmee wordt het immuunsysteem gestimuleerd terwijl gifstoffen verminderen. En dat heeft dan weer invloed op pijn en ontstekingen terwijl het lichaamseigen genezingsproces vergemakkelijkt en versneld wordt.

Magnetische therapie wordt traditioneel vaak gebruikt voor het verlichten van pijn, bijvoorbeeld bij ontstekingen, gewrichtspijnen (osteo- en reumatoïde artritis), stijfheid, neuropathie, verstuikingen, zwellingen, weefsel- en botletsel, spanningen in de rug, sportblessures, genitale pijn, bij multiple sclerose, maar ook bij stoornissen in de psyche zoals spanningen en slaapproblemen en ter verbetering van de immuun functie en verhoging van het energieniveau.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van koper?

Koper komt van nature voor in de aarde en heeft meestal een roodbruine kleur. Het is een goede geleider van warmte en elektriciteit en speelt een cruciale rol in ons dagelijks leven. Je vindt het bijvoorbeeld in airconditioning, kookgerei en auto-onderdelen maar ook bij het opwekken van energie in energiebedrijven.

Koper is een krachtige kiemdoder: de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) heeft koper goedgekeurd als de eerste antimicrobiële vaste stof. Het doodt bij contact veel schadelijke microben, bacteriën, gisten en virussen: door de hoge elektrische geleiding van koper verstoort het de elektrische balans in een bacterie/microbe en wordt deze vernietigd. Door deze eigenschap wordt koper ook gebruikt in afzetmarkten waar het normaal gesproken niet verkocht zou worden: koper wordt bijvoorbeeld verwerkt in antimicrobiële- en compressiekleding.

Koper is echter ook een essentieel mineraal dat in het gehele menselijk lichaam wordt aangetroffen. Koper is nodig om rode bloedcellen aan te maken, je immuunsysteem gezond te houden en als antioxidant te werken om vrije radicalen te verminderen die je cellen en DNA kunnen beschadigen. Koper werkt samen met zink en vitamine A om collageen (een belangrijk onderdeel van bindweefsels en botten), elastine (huideiwit) en andere structurele eiwitten in pezen en kraakbeen aan te maken. Het is betrokken bij de energieproductie, huid- en haarkleuring (stimuleert de aanmaak van melanine) en het helpt bij smaakgevoeligheid. Koper stimuleert ook de ijzeropname (via ceruloplasmine: het kopertransporteiwit), wat belangrijk is voor de aanmaak van hemoglobine, een zuurstofdragend eiwit. Wist je dat ijzer ongeveer 4% van het bloedgehalte van een mens uitmaakt? Koper werkt ook als een cofactor voor superoxide-dismutase, om oxidatieve schade in het lichaam te voorkomen. Het is tevens nuttig als isolatie voor zenuwcellen. Koper heeft een goede onstekingsremmende werking en kan via de huid door het lichaam worden opgenomen. Het metaal wordt gezien als trigger voor de helende eigenschappen in het lichaam, om pijn te verlichten.

Als grondstof is koper niet het sterkste materiaal want het is vrij zacht, maar het is daardoor ook goed te bewerken. Vanwege deze eigenschap, en vanwege de antimicrobiële en helende eigenschappen en de goede opname door de huid, wordt koper al eeuwenlang veel gebruikt bij het maken van sieraden.

Hoe gebruik je een koperen magnetische armband?

Sommige mensen gebruiken koperen magnetische armbanden alleen als ze pijn voelen, terwijl anderen ze permanent dragen. De beste plek om je armband te dragen is om de pols, in direct contact met je huid. De koperen magnetische armband moet comfortabel om je pols passen, niet te strak en niet te los. Je kunt zelf testen of de linker- of rechterpols beter werkt: schakel anders over naar de andere pols. Of gebruik een grafiek met acupressuurpunten die de optimale gebieden toont om een ​​koperen magnetische armband te dragen.

Er zijn geen nadelen verbonden aan het langdurig dragen van koperen magnetische armbanden. De armbanden zijn niet alleen mooi en veilig, maar er zijn ook veel gezondheidsvoordelen verbonden aan het dragen ervan.

Vermijd echter wel blootstelling aan magneten bij gebruik van een pacemaker, defibrillator, insulinepomp of infuuspomp voor de aorta, aangezien magneten de werking van sommige apparatuur zouden kunnen beïnvloeden.

Ga hier naar de producten in onze webshop

Disclaimer
Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Koperen magnetische armbanden zijn geen medische hulpmiddelen en zijn niet bedoeld om medische behandelingen te vervangen. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist.

Deel dit