Lavanga

Lavanga (Carophyllus aromatica) is de Sanskriet term van ‘kruidnagel’. Kruidnagel kennen we als specerij met een overheersende en pikante smaak. De naam kruidnagel heeft deze specerij te danken aan zijn uiterlijke kenmerken; kruidnagel heeft de vorm van een spijker (of, ‘draadnagel’). Het heeft een steeltje van ongeveer een centimeter met daarboven een klein bloemknopje. Kruidnagels zijn namelijk de gedroogde en gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom. Lavanga is één van de meest gebruikte kruiden in de leer van Ayurveda en wordt al duizenden jaren toegepast als Ayurvedisch kruid. Daarnaast is kruidnagel onmisbaar in de Indiase keuken. Op de dosha’s (constitutie) van een persoon heeft Lavanga een verlagende werking op Pitta en Kapha.

 

Een verpakking bevat 120 NIET-vegetarische capsules.

Algemene gebruiksaanwijzing (volwassenen): 2 maal daags 1 capsule met water innemen tenzij anders voorgeschreven.

Werkzame stof: Lavanga (carophyllus aromatica). Overige ingrediënten: zie label.

 

Ook bekend als: Lavanga, carophyllus aromatica, kruidnagel, Syzygium aromaticum, clove, Eugenia aromatica, Eugenia caryophyllata, Caryophyllus aromaticus, Eugenia caryophyllus

Op voorraad
SKU
AYU-FSH-064
€ 18,20

Neem vooraf contact op met uw specialist indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Bewaar op een koele en droge plek, niet in de koelkast, niet in direct zonlicht en buiten bereik van kinderen.

 

Ayurveda Specialist beschikt over een grote kennis over ayurvedische voedingssupplementen die we graag met u zouden willen delen. Vanwege de eisen in de huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het echter niet toegestaan u op onze website uitgebreid te informeren over producten op kruidenbasis. Volgens de wet- en regelgeving mogen wij u alleen informeren over de samenstelling en ingrediënten van onze producten (bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele allergenen) en praktische gebruiksadviezen geven (hoe en wanneer het product te gebruiken, en eventuele andere aandachtspunten voor een optimaal en veilig gebruik). U kunt online zoeken naar uitgebreide ayurvedische kennis.

Voor meer informatie over de wetgeving die van kracht is omtrent gezondheidsclaims en medische claims op voedingssupplementen en de geschiedenis daarachter verwijzen wij u graag naar www.voedingssupplementen.info.

Meer informatie
Aantal 120
Soort Capsules
Vegetarisch Nee