Koolrabisalade met sesamzaadjes
Ingrediënten:
- 800 g koolrabi
- ½ tot 1 rode chilipeper
- 3 eetlepels koriander, grof gesneden
- 4 eetlepels sesamzaadjes
Voor de dressing:
- 3 eetlepels witte amandelpasta
- 4 eetlepels citroen- of limoensap
- 4 eetlepels tamari (of ketjap of sojasaus)
- 2 tot 3 eetlepels honing
- grof gemalen zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in fijne ringetjes. Schil de koolrabi en snijd of rasp in fijne reepjes. Doe de koolrabi in een vergiet en schenk er boven de gootsteen royaal kokend water overheen. Laat 1 minuut staan in de vergiet en spoel dan af onder de koude kraan totdat de koolrabi helemaal afgekoeld is. Meng de koolrabi met de chilipeper.
Klop de ingrediënten voor de dressing met een garde goed door elkaar en meng met de koolrabi. Laat minimaal een uur intrekken.
Rooster voor het opdienen de sesamzaadjes even in een droge koekenpan. Garneer de salade met de koriander en de geroosterde sesamzaadjes.