Koolrabisalade met sesamzaadjes

Koolrabisalade met sesamzaadjes

Ingrediënten:

  • 800 g koolrabi
  • ½ tot 1 rode chilipeper
  • 3 eetlepels koriander, grof gesneden
  • 4 eetlepels sesamzaadjes

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels witte amandelpasta
  • 4 eetlepels citroen- of limoensap
  • 4 eetlepels tamari (of ketjap of sojasaus)
  • 2 tot 3 eetlepels honing
  • grof gemalen zout en peper naar smaak

 

Bereiding:

Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in fijne ringetjes. Schil de koolrabi en snijd of rasp in fijne reepjes. Doe de koolrabi in een vergiet en schenk er boven de gootsteen royaal kokend water overheen. Laat 1 minuut staan in de vergiet en spoel dan af onder de koude kraan totdat de koolrabi helemaal afgekoeld is. Meng de koolrabi met de chilipeper.

Klop de ingrediënten voor de dressing met een garde goed door elkaar en meng met de koolrabi. Laat minimaal een uur intrekken.

Rooster voor het opdienen de sesamzaadjes even in een droge koekenpan. Garneer de salade met de koriander en de geroosterde sesamzaadjes.

 

Disclaimer
Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit