Ken je de kansa wand al?

Ken je de kansa wand al?

 

Kijk in onze webshop voor de Everyday Radiance Essentials Giftbox Set.

Misschien ben je al bekend met jade-rollers voor gezichtsmassage, maar ken je ook de kansa wand gezichtsmassagestaaf? In feite dateert de kansa wand al van vóór de jade roller en hoewel hij al eeuwenlang bekend is in de ayurveda, is men er in het westen nog niet zo vertrouwd mee.

Wat is een kansa wand?

Een kansa wand is een gezichtsmassagestaaf met een houten handvat waarvan de punt gemaakt is van kansa-metaal (een mengsel van koper en tin). Oorspronkelijk werd kansa-metaal gebruikt om drinkgerei te maken, omdat koper goed is om water in te bewaren (zie ook ons assortiment puur koperen drinkgerei). Al gauw merkte men dat kansa-metaal ook heel goed op de huid werkt.

Hoe gebruik je een kansa wand?

Als je al eens een jade-roller hebt gebruikt, dan ben je bekend met de procedure: je begint met ronddraaiende bewegingen over het voorhoofd, vervolgens draai je achtjes rond de oogkassen, en ten slotte strijk je met opwaartse bewegingen over de kaakstreek. Gebruik wel altijd een olie of serum met je kansa wand (bijvoorbeeld de Radiance Face Oil), zodat je de kansa wand glad over de huid kunt strijken en de huid niet trekkerig aanvoelt. De olie kan grijs verkleuren als je de kansa wand gebruikt: dit komt door oxidatie van het metaal tijdens het massageproces en kan geen kwaad. Een kansa wand kan ook gebruikt worden voor hoofdmassage.

Is het gebruik van een kansa wand veilig?

Het gebruik van een kansa wand is volkomen veilig. Alleen als je allergisch bent voor metaal dan is het aan te raden om de kansa wand eerst op een onopvallend plekje uit te proberen.

Hoe werkt een kansa wand?

De kansa wand is een al eeuwenoud beproefd middel om de doorbloeding te stimuleren, wallen te verminderen en het gezicht een (tijdelijk) gelift uiterlijk te geven. Doordat tijdens de massage zuurstofrijk bloed naar de huid gebracht wordt gaat deze weer stralen en is een doffe teint verleden tijd. Ook spierspanning in het gezicht vermindert door de massage met een kansa wand. Als je vaak naar een computerscherm tuurt kun je bijvoorbeeld je ogen wat dichtknijpen, en als je last van stress hebt klem je misschien je tanden erg vast op elkaar. De massage met een kansa wand helpt je dan deze spieren weer te ontspannen. Een massage met de kansa wand bevordert ook de lymfedrainage in de huidlagen. Als lymfeklieren verstopt raken kan dat leiden tot een vale teint of zelfs puistjes. Door de kansa wand te gebruiken om lymfe af te voeren stimuleer je de natuurlijke helende capaciteit van je huid. Daarnaast is het kansa-metaal alkalisch, en dat kan helpen om de pH-waarde van de huid in balans te brengen.

Wat is de juiste manier om een kansa wand te gebruiken?

  • Reinig eerst je gezicht en hals met een zeepvrije reiniger (zoals bijvoorbeeld Indian Rose Face Wash of Hair en Body Wash).
  • Klop een paar druppeltjes van de Radiance Face Oil zachtjes in de huid van gezicht en hals.
  • Masseer met de kansa wand je voorhoofd, eerst in de richting met de klok mee, dan tegen de klok in. Dit gaat spanning in het voorhoofd tegen en kalmeert.
  • Masseer in achtvorm het gebied rond de ogen. Dit vermindert donkere wallen en opgezette ogen.
  • Masseer de kaak, vanaf de mond naar de slapen. Dit vermindert spierspanning en verhoogt de bloeddoorstroming in dit gebied.

Kijk in onze webshop voor de Everyday Radiance Essentials Giftbox Set.

 

Disclaimer
Onze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities en therapieën. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit