Kalamegh

  • ondersteunt het immuunsysteem

Dit zijn (voorlopig) toegestane gezondheidsclaims. Let op: Wegens Europese wet- en regelgeving mogen niet alle toepassingen van onze producten op onze website vermeld worden. Informatie over de gezondheidseffecten van producten dient namelijk gescheiden te worden van de aanprijzing van producten)

 

Kalamegh (Andropraphis paniculata) is een belangrijk kruid in Ayurveda. Het staat ook wel bekend als Kalpanath, Indiase Gentiaan of Bitterspitje. Daarnaast wordt het kruid vanwege zijn eigenschappen ook wel ‘Indische echinacea’ genoemd. Kalmegh groeit voornamelijk in Aziatische landen en heeft een zeer bittere smaak. De bittere smaak komt voort uit de verscheidene bitterstoffen die aanwezig zijn in de plant en heeft ervoor gezorgd dat Kalmegh de bijnaam ‘king of bitters’ (koning van bitters) kreeg. Op de dosha’s (constitutie) van een persoon heeft Kalmegh een verlagende werking op Pitta en Kapha.

 

Een verpakking bevat 60 vegetarische capsules.

Algemene gebruiksaanwijzing (volwassenen): 2 maal daags 1 capsule met water innemen tenzij anders voorgeschreven.

Werkzame stof: kalamegh (andrographis paniculata). Overige ingrediënten: zie label

 

Ook bekend als: kalmeg, kalmegh, kalameg, kalamegha, Andrographis paniculata, creat, green chireta Andrographolide, Bhunimba, Bidara, Carmantine, Chirette, Verte, Chirreta, Chuan Xin Lian, Chuanxinlian, Create, Échinacée d’Inde, Fa-Tha-Lai-Jone, Gubak, Herba Andrographitis, Indian Echinacea, Justicie, Kiryat, King of Bitter, Kirta, Mahalita, Nabin, Chanvandi, Poogiphalam, Roi des Amers, Sadilata, Sambilata, Shivaphala, Supari, Takila, Vizra Ufar, Yavatikta.

Op voorraad
SKU
AYU-FSH-036
€ 19,00

Neem vooraf contact op met uw specialist indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Bewaar op een koele en droge plek, niet in de koelkast, niet in direct zonlicht en buiten bereik van kinderen.

Ayurveda Specialist beschikt over een grote kennis over ayurvedische voedingssupplementen die we graag met u zouden willen delen. Vanwege de eisen in de huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het echter niet toegestaan u op onze website uitgebreid te informeren over producten op kruidenbasis. Volgens de wet- en regelgeving mogen wij u alleen informeren over de samenstelling en ingrediënten van onze producten (bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele allergenen) en praktische gebruiksadviezen geven (hoe en wanneer het product te gebruiken, en eventuele andere aandachtspunten voor een optimaal en veilig gebruik). U kunt online zoeken naar uitgebreide ayurvedische kennis.

Voor meer informatie over de wetgeving die van kracht is omtrent gezondheidsclaims en medische claims op voedingssupplementen en de geschiedenis daarachter verwijzen wij u graag naar www.voedingssupplementen.info.

Meer informatie
Aantal 60
Soort Capsules
Vegetarisch Vegan