Himalaya’s Dreams verzorgingsproducten – BDIH gecertificeerd

Himalaya’s Dreams verzorgingsproducten – BDIH gecertificeerd

Ga hier naar de producten in onze webshop

‘Bij de oprichting van Himalaya’s Dreams waren twee voorwaarden essentieel: ten eerste zou de moeilijke maar duurzame weg van gecertificeerde natuurlijke verzorgingsproducten ingeslagen worden en ten tweede zou, als het merk een succes zou worden, veel teruggedaan worden voor onze samenleving. Een zaak die ons na aan het hart ligt, is het land, de mensen en de culturen dichter bij elkaar brengen’.
Christian Möginger, oprichter van Himalaya’s Dreams

Christian Möginger ontmoette vele jaren geleden zijn echtgenote met Indische roots. Door de vele familiebezoeken, huwelijken en reizen in India leerde hij de cultuur van dit indrukwekkende land goed kennen. Zijn professionele carrière als masseur en de contacten in India leidden in 2015 al snel tot de ontwikkeling van ayurvedische verzorgingsrecepten, gevolgd door een bezoek aan een oude kennis wiens bedrijf al generaties lang ayurvedische natuurlijke verzorgingsproducten produceert.

De productie van de natuurlijke verzorgingsproducten van Himalaya’s Dreams is een proces dat volgens traditionele methoden en Europese normen uitgevoerd wordt. Hoogwaardige kruiden worden in een complex proces verwerkt tot natuurlijke oliën en kostbare plantenextracten, volgens originele ayurvedische recepten. De ingrediënten voeden, revitaliseren en verkwikken. De afzonderlijke helende plantaardige ingrediënten hebben een onmiddellijk effect op de huid en het haar en helpen hen hun eigen perfecte balans te bereiken. Vanuit ayurvedisch oogpunt is dagelijkse verzorging met oliën van onschatbare waarde. Naast de lichamelijke ontwikkeling bevordert het een gezonde slaap en draagt het bij tot een lang leven. Lichaam en geest vormen een onlosmakelijke eenheid dus ook de verzorging van huid en haar wordt integraal en holistisch benaderd.

Het eerste grote succes en een van de eerste doelstellingen werd bereikt in 2021 met de vervulling van alle vereisten voor gecertificeerde natuurlijke cosmetica. Met recht was men er erg trots op dat het toen nog kleine bedrijf te vinden was tussen alle grote namen op de lijst.

De natuurlijke verzorgingsproducten worden vanaf de productie van de grondstoffen tot het eindproduct gecontroleerd door de non-profitorganisatie BDIH. Regelmatige bezoeken aan alle productievestigingen, van India tot het Beierse Woud, garanderen de naleving van de zeer hoge normen van de Cosmos Standaard: een consumentengarantie voor betrouwbare biologische en natuurlijke verzorgingsproducten.

Ga hier naar de producten in onze webshop

Disclaimer
Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit