Guggulu

Guggulu:

 • darmreiniger/heeft een reinigende werking
 • voedt en beschermt de huid
 • versterkt de levenskracht

Amalaki:

 • stimuleert de darmwerking
 • ondersteunt de conditie van het oog

Haritaki:

 • ondersteunt het afweersysteem
 • ondersteunt de reinigende werking van de lever

Bibhitaki:

 • ondersteunt het afweersysteem
 • ondersteunt de reinigende werking van de lever
 • ondersteunt de conditie van het oog
 • bevat anti-oxidante eigenschappen

Dit zijn (voorlopig) toegestane gezondheidsclaims. Let op: Wegens Europese wet- en regelgeving mogen niet alle toepassingen van onze producten op onze website vermeld worden. Informatie over de gezondheidseffecten van producten dient namelijk gescheiden te worden van de aanprijzing van producten)

 

Guggulu is één van de oudste en bekendste kruiden in de Ayurvedische kruidenleer. De hars van de boom is verwant aan mirre en vormt de grondstof voor een serie van Ayurvedische kruidenpreparaten, genaamd Gugguls. Deze bereidingen bevatten naast de Guggul hars ook andere kruiden. Guggulu bevat naast Guggul ook 'Triphala' of ‘Trifala’ (betekent letterlijk 'drie vruchten'). In Triphala zitten de vruchten van:

 • Amla of Amalaki (Phyllanthus emblica of Emblica officinalis)
 • Haritaki of Vibhidaka (Terminalia chebula)
 • Bibhitaki of Harad (Terminalia belerica)

Deze vruchten zijn van nature rijk aan vitamine C en anti-oxidanten. De klassieke kruidencombinatie van Triphala wordt al eeuwenlang toegepast in Ayurveda. Door haar veelzijdige toepassingen wordt Triphala van oudsher aangeprezen als een Ayurvedische kruidencombinatie die ons kan helpen een gelukzalig leven te leiden. Op de dosha’s (constitutie) van een persoon heeft Triphala een balancerende werking. Dit geldt voor Vata, Pitta en Kapha (Tridosha).

 

Een verpakking bevat 60 vegetarische capsules.

Algemene gebruiksaanwijzing (volwassenen): 2 maal daags 1 capsule met water innemen tenzij anders voorgeschreven.

Werkzame stoffen: Guggulu, Mirreboom (commiphora mukul), Trifala (emblica officinalis, terminalia belerica, terminalia chebula). Overige ingrediënten: zie label

 

Ook bekend als: Guggulu, Guggul, Gugulu, gugullu, Ghugulu, Ghuggulu, gughulu, gughullu, Mirreboom, Myrrh, Commiphora mukul, Commiphora wightii, bdellium-boom, gugal, Mukul mirre boom

Op voorraad
SKU
AYU-FSH-059
€ 17,45

Neem vooraf contact op met uw specialist indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Bewaar op een koele en droge plek, niet in de koelkast, niet in direct zonlicht en buiten bereik van kinderen.

 

Sri Sri Ayurveda beschikt over een grote kennis over ayurvedische voedingssupplementen die we graag met u zouden willen delen. Vanwege de eisen in de huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het echter niet toegestaan u op onze website uitgebreid te informeren over producten op kruidenbasis. Volgens de wet- en regelgeving mogen wij u alleen informeren over de samenstelling en ingrediënten van onze producten (bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele allergenen) en praktische gebruiksadviezen geven (hoe en wanneer het product te gebruiken, en eventuele andere aandachtspunten voor een optimaal en veilig gebruik). U kunt online zoeken naar uitgebreide ayurvedische kennis.

Voor meer informatie over de hoge kwaliteit van onze voedingssupplementen lees hier verder

Voor meer informatie over de wetgeving die van kracht is omtrent gezondheidsclaims en medische claims op voedingssupplementen en de geschiedenis daarachter verwijzen wij u graag naar www.voedingssupplementen.info.

Meer informatie
Aantal 60
Soort Capsules
Vegetarisch Ja