Gheesutrã – voor een satijnzachte huid

Gheesutrã – voor een satijnzachte huid

NAAR DE  GHEESUTRÃ PRODUCTEN IN ONZE WEBSHOP

Shankara vertelt

“Met trots introduceren we Shankara’s Gheesutrā collectie, verrijkt met de essentie van 100 keer gewassen A2 Ghee! Al eeuwenlang wordt ghee beschouwd als een magisch ingrediënt met talloze voordelen voor zowel voeding als huidverzorging. Als bron van gezonde vetten staat ghee erom bekend het lichaam van binnenuit te voeden en de spijsvertering te bevorderen. Daarnaast is ghee een populair ingrediënt in Ayurvedische huidverzorging omdat het de huid diep hydrateert en de textuur verbetert.

We zijn er trots op de eerste emulsie op basis van ghee te hebben geproduceerd die de oude wijsheid van Ayurveda combineert met moderne westerse wetenschap. Maar wat ons echt onderscheidt is onze toewijding aan duurzaamheid en ethisch verantwoord inkopen. Elk ingrediënt dat we gebruiken is afkomstig van lokale boeren en producenten, waardoor hun levensonderhoud wordt ondersteund en onze ecologische voetafdruk wordt verkleind”.

De nieuwe Gheesutrā collectie

Shankara’s Gheesutra collectie wordt zorgvuldig met de hand gemaakt door 100 keer gewassen pure A2 ghee te combineren met Ayurvedische superkruiden, doordrenkt met hoge vibratiegeluiden die voor positieve energie zorgen in een productieproces dat tot twee weken duurt. Het zorgvuldig karnen van de ghee verlaagt de korrelgrootte en verhoogt het vochtgehalte. Door de niet-vette textuur van de ghee na het Shata Dhauta Ghita productieproces is Shankara’s Gheesutrã Collectie geschikt voor alle huidtypes, van een droge, normale, vette tot gevoelige huid. Elke batch wordt met de hand gemaakt en het duurt tot twee weken om te produceren. Het is een werk van liefde en toewijding – een teken van echt vakmanschap. A2 Ghee voedt, verrijkt en hydrateert diep, waardoor de huid fluweelzacht en stralend wordt. De A2 Ghee van Gheesutrā beschermt de huid, waardoor haar kostbare vochtbarrière behouden blijft en het genezings- en verjongingsproces bevorderd wordt. De Gheesutrā collectie staat voor zelfzorg en zelfverwennerij met de fijnste luxe die de natuur ons biedt.

De collectie is geschikt voor alle huidtypes en bestaat uit de volgende producten:

Gheesutrā Face Emulsion is een zeer krachtige moisturizer voor het gezicht. Deze gezichtsemulsie wordt bereid volgens het eeuwenoude proces van Shata-dhauta-ghrita, waarbij pure ghee 100 keer wordt gewassen in een koperen vat. Het goede van deze Ayurvedische emulsie wordt verder versterkt door de uitgebalanceerde toevoeging van vitamine C, superkruiden zoals hibiscus en blauwe erwt, en aromatische oliën zoals sandelhout, rozenbloem, patchouli, groene thee en druivenpitten, die uitstekende helende eigenschappen en magische verfraaiende eigenschappen hebben. De romige textuur van de emulsie dringt door tot in de diepste laag van de huid. De huidcellen verjongen zo, en  een stralende, stevige en gladde huid is het resultaat.

Gheesutrā Nourishing Exfoliator is een zachte gezichtsscrub die verrijkt werd met evergreen schoonheidsingrediënten, namelijk 100 keer gewassen ghee gemaakt van A2-melk, zoete amandelen en silicakristallen. De combinatie van deze ingrediënten reinigt, hydrateert, verjongt en voedt de huid en zorgt voor een stralende gloed.

Gheesutrā Hand & Foot Cream is gebaseerd op het 5000 jaar oude Ayurvedische proces waarbij Ghee, gemaakt van A2 melk, 100 keer wordt gewassen om de puurste vorm te verkrijgen. De crème is verrijkt met Moringa en Bamboe voor maximale hydratatie. Je handen en voeten zullen zacht en diep gevoed aanvoelen.

Meer over Shata Dhauta Ghrita

Charaka Samhita, de oude Ayurvedische tekst, was de eerste die de geneeskrachtige eigenschappen van ghee benadrukte, waarvan gezegd wordt dat het 1000 soorten werkingen bevat. Ghee wordt beschouwd als de beste van alle vetten omdat het een verkoelend effect heeft op de Vata-, Pitta- en Kapha-dosha’s.

Tijdens het proces van Shata-dhauta-ghrita wordt pure A2 ghee 100 keer gewassen met gedestilleerd water. Tijdens elke wasbeurt wordt de ghee 100 keer met water gekarnd. Het water wordt dan weggegooid, gevolgd door de volgende wascyclus met vers water. Het rigoureuze proces duurt 7 dagen en omvat 10.000 stappen. Het resultaat is een consistente, gladde, niet-vette textuur. Studies tonen aan dat wanneer pure koemelk-ghee 100 keer wordt gewassen, het vet splitst in verzadigde en onverzadigde vetzuren. Dit proces staat bekend als vetsplitsing. De onverzadigde vetzuren zoals oliezuur, palmitinezuur en laurinezuur worden bij elke wasbeurt weggespoeld, waardoor gehydrolyseerde vetten zoals vrije vetzuren en glycerol overblijven die lichter zijn, zeer goed door de huid worden opgenomen en uitstekende helende eigenschappen hebben. Deze onderzoeken meldden ook dat Shata-dhauta-ghrita aanzienlijk lagere gehaltes aan onverzadigde vetten heeft in vergelijking met koemelk en chemische crèmes. Bovendien benadrukten deze studies dat herhaalde wasbeurten de deeltjesgrootte verkleinen, wat de penetratie van de gezichtsemulsie in de diepste huidlaag verder vergemakkelijkt, samen met andere rijke bestanddelen, en ook de absorptiesnelheid verhoogt.

Hoe gebruik je de Gheesutrã collectie?

Gheesutrā Face Emulsion
Stap 1: Reinig je gezicht en hals met je favoriete reiniger (bijvoorbeeld Shankara’s Hydrating Cleanser of Purifying Cleanser). Droog je huid zachtjes met een zachte handdoek. Voor het beste resultaat breng je daarna eerst Shankara’s Daily Repair of Ageless Serum aan.
Stap 2: Breng een ruime hoeveelheid Gheesutrā Face Emulsion aan op gezicht en hals. Masseer zachtjes tot de emulsie volledig in de huid is opgenomen.
Stap 3: ‘s Ochtends en ‘s avonds aanbrengen.

Gheesutrā Nourishing Exfoliator
Stap 1: Maak je huid vochtig
Stap 2: Breng de scrub aan op je gezicht, hals en decolleté.
Stap 3: Masseer zachtjes met je vingertoppen.
Stap 4: Spoel grondig af met koud water. Breng vervolgens een serum en moisturizer aan.

Gheesutrā Hand & Foot Cream
Stap 1: Was en reinig je handen en voeten met water.
Stap 2: Breng voldoende crème aan op handen en voeten.
Stap 3: Neem een paar minuten de tijd om zachtjes te masseren voor maximale opname.

Veelgestelde vragen met betrekking tot de Gheesutrã Collectie

Zijn Shankara’s Gheesutrā producten vrij van chemicaliën?
Jazeker. Shankara is er trots op zich te houden aan het “Do No Harm” principe. De hele lijn is pH gebalanceerd, volledig natuurlijk, 100% vrij van chemicaliën en diervriendelijk geproduceerd. Alle kruiden zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun verbeterde vermogen om de huid diepgaand te zuiveren, herstellen, vernieuwen en beschermen.

Bevat ghee dierlijke producten?
Ja, Ghee is een zuivelproduct.

Wat is A2-melk?
Alle melk bestaat uit water en vaste stoffen, waaronder eiwit. Caseïne is het belangrijkste eiwit in melk. Er zijn twee soorten bèta-caseïne: A1 en A2. A1 is ‘the bad guy’: dit is waar je last van hebt als je caseïne intolerant bent. Het is het eiwit dat in alle reguliere Westerse zuivel te vinden is. A2 daarentegen zit in melk van Jersey- en Guernseykoeien, in melk van veel Franse koeien en in melk van de koeien in India en Afrika. Vroeger produceerden koeien alleen A2-bèta-caseïne. De mutatie naar A1-eiwit begon lang geleden bij Europese koeien. Sommigen geloven dat deze koeien werden gefokt voor een hogere productie en dat A1-dominante rassen de voorkeur kregen omdat ze meer melk produceerden. De meeste melk op de markt is tegenwoordig A1-melk of een mengsel van beide. De inheemse Gir-koeien, die vredig leven in onze Sri Sri Gaushala (opvangcentrum voor koeien) in Bengalore, India produceren de originele en heilzame A2-melk.

Wat is ghee?
Ghee is geklaarde boter. Boter wordt langzaam verwarmd en gezeefd, waarbij alle vaste melkbestanddelen en water worden verwijderd.

Waar komt de  ghee van Shankara vandaan?
De gezuiverde ghee die in onze producten wordt gebruikt, wordt gemaakt van de melk van Gir-koeien, die vredig leven in onze Sri Sri Gaushala in Bengalore, India. De Gaushala (een opvangcentrum voor koeien) is opgezet bij het Art of Living International Center in een poging om inheemse koeien te beschermen. Inheemse Indiase rassen hebben een grote bult bovenop hun schouders en nek. Hun melk heeft kenmerkende kwaliteiten en voedingsprofiel en wordt beschouwd als sattvisch (van zuiverende kwaliteit). De melk bevat vitamine A2, B, D, E, K, 7 soorten mineralen, 21 soorten aminozuren, 22 soorten zout en 24 soorten enzymen in een licht verteerbare vorm. De koeien in de Gaushala zijn erg aanhankelijk, alert en vriendelijk. Ze vragen en krijgen veel liefde en aandacht. Gir-koeien geven bijvoorbeeld pas melk als er een hechte band is opgebouwd met hun verzorger. De koeien worden twee keer per dag met de hand gemolken. De melk en haar derivaten worden verdeeld op de Ashram en gebruikt in behandelingen in de Ayurveda Panchakarma Kliniek en het Ziekenhuis. Koeien, kalfjes en stieren worden beschermd, liefdevol verzorgd en mogen hun volledige natuurlijke leven samen vreedzaam doorbrengen. Moeders en baby’s worden nooit gescheiden. Koeien staan in hoog aanzien en voor hen zorgen wordt beschouwd als een van de hoogste vormen van seva of dienstbaarheid.

Wat is 100 x gewassen ghee (‘Shata-dhauta-ghrita’) en wat zijn de huidvoordelen?
Gewassen ghee is een natuurlijke vochtinbrenger voor de huid die rechtstreeks afkomstig is uit de oude Ayurvedische kennis. Het is diep hydraterend, verzachtend en huidvoedend, en heeft ook krachtige natuurlijke anti-aging en huidvernieuwende eigenschappen. In Ayurvedische teksten staat dat gewassen ghee een natuurlijk vermogen heeft om in alle 7 lagen van de huid door te dringen en zo de elasticiteit en verjonging van de huid ondersteunt. Gewassen ghee wordt vaak gebruikt om brandwonden te verzachten en littekens te verminderen. Gewassen ghee bevat alle voedingsstoffen van ghee. Het wasproces verwijdert simpelweg de plakkerige textuur van de ghee en maakt het niet-comedogeen: de poriën in de huid raken niet verstopt.

Hoe wordt Shankara gewassen ghee gemaakt?
Ghee (geklaarde boter) wordt gemengd met gezuiverd water in een koperen vat en 100 keer rondgeroerd met behulp van een kansa kom. De ghee en het water vermengen zich aanvankelijk en beginnen zich langzaam weer te scheiden. Zodra de ghee volledig is neergeslagen, wordt het water weggegooid. Het proces wordt 100 keer herhaald en neemt bijna een week in beslag. Tijdens het proces worden Vedische mantra’s gereciteerd die de ghee doordrenken met positieve en verheffende subtiele energie.

Waarom wordt een koperen vat gebruikt?
Het gebruik van een koperen vat bevordert de vetsplitsing (het breken van de ghee lipiden in kleinere deeltjes) waardoor het vochtgehalte van de ghee bij elke wasbeurt toeneemt. Koper is ook verkoelend en antibacterieel en het gebruik van koper helpt de antioxidant en de kalmerende en verjongende voordelen van de ghee.

Waar komt de roze kleur van de Gheesutrã Gezichtsemulsie vandaan?
De roze kleur komt van rode biet extract dat rijk is aan antioxidanten en vitamine C met veel verjongende eigenschappen.

Voelen de producten vettig aan?
Door het wassen van de ghee verandert het gevoel op de huid volledig. De lipiden van de ghee breken in kleinere deeltjes bij elke wasbeurt, waardoor het vochtgehalte toeneemt. Volgens Ayurvedische teksten heeft gewassen ghee een natuurlijk vermogen heeft om in alle 7 lagen van de huid door te dringen.

Wanneer moet ik mijn Gheesutrã Gezichtsemulsie gebruiken?
De Gheesutra Gezichtsemulsie kan ‘s ochtends en ‘s avonds worden gebruikt, het liefst elke dag.

Ik gebruik ook andere Shankara gezichtsproducten. Waar past de Gheesutrã Gezichtsemulsie in?
Net als onze andere gezichtsmoisturizers kan de Gheesutra Face Emulsion indien gewenst bovenop je gezichtsolie worden aangebracht. Het kan ook worden aangebracht na het aanbrengen van ons Daily Repair Serum of Ageless (Anti-Age) Serum. Als je onze Gezichtsmoisturizer (Rich Repair, Fine Line of Balance) al gebruikt, gebruik je misschien liever je Gheesutra Gezichtsemulsie ‘s nachts vanwege de diep doordringende eigenschappen. Als je onze gezichtsoliën (Nourish (Rich Repair), Fine Line of Balance) al gebruikt, gebruik je misschien liever de Gheesutra Gezichtsemulsie overdag en gebruik je de gezichtsoliën ‘s nachts.

NAAR DE  GHEESUTRÃ PRODUCTEN IN ONZE WEBSHOP

Disclaimer
Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit