Eliah Sahil

Eliah Sahil

‘De natuur en haar rijkdommen zijn ons belangrijkste leengoed. We zijn het aan de volgende generatie verplicht om de natuur te behouden door bewust te consumeren’.

 

Silvio Perpmer, oprichter en CEO van Eliah Sahil:

‘Geïnspireerd door de puurheid van mijn pasgeboren zoontje, besloot ik een merk natuurcosmetica te creëren dat 100% natuurlijk en niet belastend voor huid en haar is, en het allerbelangrijkste: ook niet belastend voor het milieu.

Milieubewustzijn was altijd al sterk verankerd in mijn leven. Met Eliah Sahil nam ik een volgende stap en heb ik een gecertificeerd biologisch natuurlijk cosmeticamerk opgericht dat de natuur als voorbeeld neemt en alle grondstoffen uitsluitend in hun zuiverste vorm verwerkt. Onze producten zijn volledig vrij van chemisch gemodificeerde ingrediënten en irriterende oppervlakte-actieve stoffen. De hoogwaardige essences uit kruiden, bloesems en mineralen worden zorgvuldig geëxtraheerd en verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de rijke actieve bestanddelen, zoals rozen- of zeepnotenolie, heilaarde of ginseng, hun volle effect kunnen ontplooien. De grondstoffen worden verkregen uit gecontroleerde biologische teelt. Om dit te garanderen, werken wij nauw samen met Indiase boeren. Elk product in ons assortiment is gegarandeerd veganistisch en dierproefvrij, omdat Eliah Sahil toegewijd is aan de natuur en de levende wezens op deze planeet.

Ons merk is vooral bekend om ons innovatieve productassortiment, waarbij alle receptformules het resultaat zijn van vele jaren ervaring en onderzoek door mij persoonlijk. Neem bijvoorbeeld de innovatieve producten op poederbasis, zoals de poedershampoo voor het wassen van nat haar. Een conventionele vloeibare shampoo bestaat voor 70% uit water en synthetische ingrediënten. Onze poedershampoo wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals heilaarde, shikakai en zeepnoot en kan met een kleinere verpakking toe: een handig, lichtgewicht aluminium blikje dat ook ideaal is voor op reis’.

Zero Waste Concept

‘Een plastic-vrij verpakkingsconcept was vanaf het begin belangrijk voor ons. Eliah Sahil is een zero waste merk, wat betekent dat elk product zonder wegwerpverpakking geproduceerd wordt. Elke verpakking is 100% recyclebaar of biologisch afbreekbaar. Dankzij het navulconcept kunnen de verpakkingen van poedershampoo gemakkelijk worden hergebruikt.

Eliah Sahil gebruikt cellulose-etiketten van innovatief steenpoeder en drukinkt zonder minerale oliën, oplosmiddelen en additieven. Deze labels hebben tot 80% minder water nodig bij de productie en er hoeven geen bomen te worden gekapt om dit papier te maken. Eliah Sahil gebruikt alleen bio-plastic gemaakt van hernieuwbaar suikerriet en doet dat zonder het gebruik van conventioneel plastic’.

Take. Make. Give Back.

‘De ingrediënten halen wij in hun zuiverste vorm uit de natuur. Voor mij is het dan ook vanzelfsprekend om iets terug te doen voor het milieu: Elk product ondersteunt duurzame en sociale projecten over de hele wereld. Onder andere gaat 50 cent van elke verkochte kindershampoo naar Allin Mikuna – Feeding Children Healthy – een samenwerking met Plan International. Daarnaast steunen wij het Blooming Meadows-project, waarbij wij wilde imkers steunen en vergroening van het landschap bevorderen om de bijenpopulatie te behouden voor de natuur’.

 

Ga hier naar de Eliah Sahil producten in onze webshop

 

Eliah Sahil producten zijn: vegan – 100% natuurlijke grondstoffen uit biologische landbouw – ICADA gecertificeerd – sociaal & fair – winnaar van de Healthy Living Award 2018!

Eliah Sahil producten zijn vrij van: oppervlakte-actieve stoffen – gluten – palmolie – parabenen – paraffine – siliconen – dierproeven en dierlijke ingrediënten – chemische geurstoffen – conserveringsmiddelen – microplastic.

Deel dit bericht