VAAK GESTELDE VRAGEN

HOE WORDEN ECO DINNERWARE PRODUCTEN GEMAAKT?

Natuurlijk gevallen bladeren van palmbomen worden verzameld, gesorteerd, gebundeld en naar de fabriek gebracht. Ze worden onder druk gereinigd, warm geperst, met de hand gereinigd, droog geblazen zodat stof verwijderd wordt, gesteriliseerd door middel van een UV-machine en vervolgens verpakt.

VEROORZAAKT ECO DINNERWARE SCHADE AAN HET MILIEU ALS HET WORDT WEGGEGOOID?

Eco Dinnerware producten zijn milieuvriendelijk. Ze worden van nature biologisch afgebroken binnen 6 tot 8 weken. De bladeren die na de productie overblijven worden ofwel begraven in de grond of weggegooid met het gewone GFT-(voedsel)afval. Het kan ook worden versnipperd en als veevoer worden gebruikt. Bij de productie van Eco Dinnerware worden geen chemicaliën gebruikt.

HOE STERK ZIJN DE PRODUCTEN?

Eco Dinnerware producten zijn gemaakt van palmbladeren: deze behoren tot de meest sterke natuurlijke grondstoffen. Door middel van de juiste hoeveelheid blootstelling aan hitte tijdens het persen zorgen we ervoor dat het product niet te hard en ook niet te zacht voor gebruik is.

KAN ECO DINNERWARE VEILIG GEBRUIKT WORDEN IN DE MAGNETRON, OVEN, KOELKAST EN DIEPVRIES?

Ja. Zorg er wel voor dat u 15 tot 20 cm afstand aanhoudt tot een warmtebron als het in een oven wordt gebruikt (niet op een pizzasteen of op de bodem van de oven plaatsen).

ZIJN DE PRODUCTEN NIET GIFTIG?

De producten zijn volledig gifvrij. We gebruiken natuurlijk gevallen bladeren, schoon water en UV-blootstelling om volledig te steriliseren.

ZIJN DE PRODUCTEN INTERNATIONAAL BESCHIKBAAR?

Ja: voor grotere (bulk)bestellingen. U kunt de bestelling online plaatsen of contact met ons opnemen om een bestelling te bevestigen. Klik op de button ‘neem contact met ons op’ voor meer informatie.

MOET IK ZE VOOR GEBRUIK WASSEN?

Nee. Ze zijn onder hoge druk gereinigd, schoon geblazen om het stof te verwijderen, vervolgens met de hand gereinigd en door een UV-machine gegaan zodat ze volledig gesteriliseerd zijn. Ze zijn dus klaar voor gebruik.

KUNNEN DE PRODUCTEN VLOEISTOFFEN AAN?

Ja, dat kunnen ze. Ze laten geen vocht door, zoals bij veel ander wegwerp serviesgoed.

ZIJN HET PRODUCTEN VOOR HERGEBRUIK OF VOOR EENMALIG GEBRUIK?

We raden ze aan voor eenmalig gebruik. Aangezien we geen lijm of chemicaliën gebruiken raden we hergebruik af. Echter: de meeste van onze klanten en vrienden zeggen dat ze de producten na een voorzichtige wasbeurt hergebruiken en dat het product dan nog steeds intact blijft.

 

Toon je liefde voor onze Planeet Aarde door onze biologisch afbreekbare, stijlvolle palmblad disposables te gebruiken

Wil je meer informatie ontvangen over onze producten?