Glucosamine-sulfaat met vitamine C

 • Glucosamine zeer succesvol bij honden met artrose en dysplasie
 • Populair door hoge kwaliteit van producten voor humaan gebruik – 99% zuiver
 • Desondanks goedkoper dan speciaalproducten voor dieren
 • Ook geschikt voor paarden en katten
 • Onafhankelijk getest door NutriControl GMP-gecertificeerd
 • Zeer voordelige grootverpakking

Werking

Glucosamine is zeer geschikt voor de behandeling van honden met artrose en/of heupdysplasie.

 • Het supplement:
 • beschermt het kraakbeen in de gewrichten tegen verdere afbraak 
 • bestrijdt de pijn
 • verbetert de beweeglijkheid en gewrichtssmering

Vele duizenden van onze klanten geven glucosamine aan hun hond en de ervaringen zijn vaak zeer goed. Het algemene beeld is dat de toediening zelfs nog betere resultaten oplevert dan bij mensen!

Het komt voor dat oude honden die bijna niet meer uit hun mand konden komen, weer probleemloos met hun baas op stap gaan en als een jonge hond rondrennen en -springen. Niet elke hond reageert zo sterk op de behandeling; de resultaten variëren. Maar over het algemeen zijn hun bazen erg enthousiast over de resultaten. De kans op succes is zo'n 80 tot 90% (bij mensen 60 tot 70%).

Artrose is een klacht die veel voorkomt bij honden, vaak in combinatie met heupdysplasie. De ziekte treft meestal oudere honden, maar er zijn ook honden die er al op jonge leeftijd last van krijgen.

Dierenartsen schrijven vaak pijnstillers voor. Helaas kunnen die bij langdurig gebruik ongezond zijn voor de hond. Bovendien bestrijden ze meestal alleen de symptomen en doen ze weinig aan de onderliggende oorzaak. Glucosamine doet dat wel. En het is veilig; ook bij langdurig gebruik zijn er geen ernstige bijwerkingen.

Waar bij mensen nog wel eens gedacht wordt dat het zogeheten placebo-effect voor de verbetering zorgt ('ik neem iets voor mijn gewrichtsklachten, dus ik voel me beter'), is daar bij een hond geen sprake van. Zij hebben niet door dat ze iets krijgen tegen de gewrichtsklachten, dus als zij weer makkelijker en pijnvrij kunnen lopen en springen, dan is duidelijk waar de verbetering vandaan komt.

Het duurt gemiddeld enkele weken voordat de eerste verbetering merkbaar wordt en meestal wordt na enkele maanden het optimale resultaat bereikt. Dat gunstige effect houdt aan zolang de toediening wordt voortgezet. Langdurig gebruik is probleemloos mogelijk. In tegenstelling tot pijnstillers en ontstekingsremmers is er geen kans op gevaarlijke bijwerkingen op lange termijn.

Dat deze Glucosamine toegespitst is op humaan gebruik, wordt niet als bezwaar maar juist als aanbeveling gezien. Veel klanten, onder wie hondenfokkers en eigenaren van hondentrainingscentra, kiezen voor het product omdat het voldoet aan de zeer hoge eisen die gelden voor gebruik door mensen. Ze weten dat de kwaliteit in orde is.

Desondanks is het product veel gunstiger geprijsd dan de meeste producten voor dieren. De wetenschap dat mensen alles voor hun hond over hebben, leidt vaak tot overdreven hoge prijzen.

Ondanks die hogere prijzen zijn de doseringen bij speciaalproducten regelmatig te laag. Bij ons krijgt je hond de juiste dosering. Op onze etiketten staat de dosering voor mensen aangegeven, maar hieronder kun je bij 'Dosering' zien welke dosering geldt voor je hond.

 

Jonge honden

Honden waarmee gefokt wordt of jonge honden die erfelijk belast zijn, hebben een grote kans om heupdysplasie en daardoor artrose te ontwikkelen. Glucosamine kan preventief worden gebruikt om de kans te verkleinen dat gewrichtsklachten ontstaan, of om de ernst daarvan te beperken.

Ons advies is wel te wachten met toediening tot de honden het puppy-stadium zijn ontgroeid. Bij de kleine rassen is dat na ongeveer een jaar, bij de grotere rassen na ongeveer anderhalf jaar. De botten en gewrichten zijn dan volgroeid.

Er zijn geen aanwijzingen dat glucosamine kan voorkomen dat er heupdysplasie ontstaat, maar het kan wel voorkomen dat het kraakbeen in de gewrichten al snel wordt aangetast door de belasting van de slecht gevormde botten.

 

Paarden

Oudere paarden of paarden die zwaar belast zijn, kunnen artrose ontwikkelen. Deze slopende ziekte kan zelfs tot kreupelheid leiden. Met glucosamine is het mogelijk de progressie van de kraakbeenslijtage sterk af te remmen. Ook zijn de gevolgen, zoals pijn en lusteloosheid, goed te behandelen.

De dosering is hoog. Voor een paard van 500 à 600 kg is die drie keer zo hoog als voor mensen. Dat betekent een dosering van 6 capsules (4500 mg) glucosamine per dag. Dit is vaak al erg effectief. 

De capsules mogen naar keus tegelijk of verdeeld over de dag worden gegeven. Dat kan direct in de mond van het paard of vermengd door het voer.

 

Katten

Zelfs oude katten kunnen soms artrose ontwikkelen. Er is veel ervaring met glucosamine bij honden met artrose, maar nog weinig bij katten. Er is geen reden om aan te nemen dat katten niet net zo goed als honden reageren op behandeling met glucosamine. Maar vanwege de geringe ervaring is de dosering niet eenvoudig te bepalen.

Bij een hond bedraagt die ongeveer 200 mg glucosamine per 5 kg lichaamsgewicht. Bij katten heeft het de voorkeur een wat lagere dosering van 150 mg per 5 kg te hanteren. Je kunt dus zelf de dosering voor je kat uitrekenen.

Die 150 mg is 1/5 deel van een capsule van 750 mg glucosamine. De capsule kan eenvoudig worden geopend door de twee helften van elkaar te trekken, waarna het benodigde deel van het losse poeder door het voer kan worden gestrooid. Het is niet erg als er de ene dag iets meer en de andere dag iets minder wordt gegeven.

Niet op voorraad
Nog 0 beschikbaar
SKU
DIE-GLU-001
€ 22,90

Inhoud

180 capsules à 750 mg glucosamine sulfaat (595 mg glucosamine base) en 6 mg vitamine C.

Ingrediënten per capsule: Glucosamine sulfaat, Kaliumchloride (stabilisator), Vitamine C, Magnesiumstearaat, Gelatine (capsule), Natuurlijke kleurstof caramel (capsule).

Glucosamine wordt gewonnen uit schaaldieren.

 

Dosering

De dosering is afhankelijk van het gewicht van de hond.

 • Tot 7,5 kg: 1/3 capsule per dag (u kunt de capsule openen en elke dag een derde deel van het poeder door het voer doen)
 • 7,5-15 kg: 1 capsule per twee dagen
 • 15-30 kg: 1 capsule per dag
 • 30-40 kg: 1 à 2 capsules per dag
 • 40 kg en meer: 2 capsules per dag

Alle capsules mogen tegelijkertijd worden gegeven, het is niet nodig de inname over de dag te spreiden. Voor de werking maakt het geen verschil.

Wel is het raadzaam de capsules samen met het voer te geven. Ze mogen in zijn geheel door het voer worden gedaan; de hond zal de zachte capsules waarschijnlijk zo mee opeten. Als dat niet het geval is, is het mogelijk de capsules te openen en het losse poeder door het voer te strooien.

 

Neveneffecten

Glucosamine heeft geen ernstige neveneffecten, ook niet bij langdurig gebruik.

De lichte neveneffecten die bij sommige honden (naar schatting 5%) optreden, betreffen overgevoeligheid van het maag-darmstelsel. In die gevallen gaat het doorgaans om overtollig maagzuur, constipatie of juist diarree. Over het algemeen kan dit worden voorkomen door de capsules samen met het voer te geven.

 

De informatie op deze pagina werd verstrekt door Glucosamine.com.

Meer informatie
Aantal 180
Soort Capsules
Vegetarisch Nee