De zuivere lucht van de bergen bij je thuis

De zuivere lucht van de bergen bij je thuis

NAAR DE  DAVOS AIR KUUROLIE IN ONZE WEBSHOP

Waan je in het Zwitserse Davos, hoog in de bergen in de dennenbossen met Davos Air kuurolie: de meest populaire mixolie voor gezonde luchtwegen en een ideale frisse geur in huis.

Davos is een dorpje in de Alpen in Zwitserland waar naast toeristen traditioneel ook veel longpatiënten komen. Door de hoge ligging in een bosgebied kan er optimaal geprofiteerd worden van de gezonde lucht! De zuivere lucht in kuuroorden zoals Davos in Zwitserland is mede te danken aan de essentiële oliën die door de aanwezige dennenbossen worden ‘uitgeademd.’ Hetzelfde effect kun je natuurlijk ook in onze eigen bossen vaststellen: de essentiële oliën in boslucht laten ons dieper en vrijer ademhalen. Dat geldt zelfs voor mensen die normaal gevoelig reageren op geurstoffen. De frisse essentiële oliën in de 100% natuurlijke Davos Air kuurolie houden de lucht en de luchtwegen gezond.

Davos Air kuurolie bestaat uit de essentiële oliën van:

  • grove den
  • eucalyptus
  • pepermunt
  • akkermunt

Deze etherische oliën versterken elkaars werking zodat er een effectieve synergie ontstaat voor de luchtwegen. Davos kuurolie is dus hét mengsel voor luchtzuivering en gezonde luchtwegen.

Hoe gebruik je de Davos Air Kuurolie?

Verdampen:

De verdamper of de aromabrander geeft de Davos Air kuurolie een verfrissende en prettige geur die lucht geeft en de ruimte zuivert en verfrist. Als verdampingsolie is Davos kuurolie zeer geschikt voor een ziekenkamer.
In de ultrasone verdamper: de neus bepaalt het aantal druppels, meestal tussen de 5 en 20 druppels op het water in de verdamper druppelen.
In een Aroma Inhaler: 20 druppels op het katoenen staafje druppelen.
Op een geursteentje: gebruik 6 tot 10 druppels voor gebruik van het steentje op toilet, kledingkast of op het nachtkastje.
Stomen: gebruik maximaal 4 druppels. Dit is intensief en effectief en helpt om vrijer te ademen door de neus.

Op de huid:

Gebruik Davos kuurolie nooit puur op de huid. Vermeng de olie eerst met een vette olie op plantenbasis naar keuze. Voor plaatselijk gebruik voeg je op 100 ml basisolie maximaal 5 ml Davos Air kuurolie (ongeveer 100 druppels) toe. Breng het mengsel aan op borst en rug.

In bad:

Eén van de meest prettige toepassingen van oliën is het gebruik in een bad. Wanneer je de essentiële olie in het water druppelt, dan zie je de essentiële olie bovenop het water drijven. De olie en het water mengen namelijk niet met elkaar. Als de olie op het water blijft drijven, krijgt de huid direct contact met de olie en dit kan huidirritaties veroorzaken. Het is dus belangrijk om de olie in verdunde vorm in het badwater te gebruiken. Hiervoor heb je een zogenaamde emulgator nodig, die olie en water met elkaar kan verbinden. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale badschuim of badolie. Voor veilig gebruik van essentiële oliën in bad gebruik je maximaal 10 druppels essentiële olie in 10 ml badschuim, emulgator of hydrofiele olie voor een vol bad. Davos Air kuurolie is stimulerend en verfrissend en helpt je om vrijer te ademen.

In de sauna:

Ook ideaal in de sauna: gebruik maximaal 10 druppels pure Davos Air kuurolie in een volle houten emmer. Het water goed doorscheppen alvorens het op de stenen te gieten. In een (infrarood) sauna kun je één of meer geurblokjes gebruiken, door de warmte verdampt de essentiële olie.

NAAR DE  DAVOS AIR KUUROLIE IN ONZE WEBSHOP

 

Disclaimer
Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit