Curcusan

Haldi (geelwortel):

 • goed voor de lever
 • beschermt de huid
 • ondersteunt het hart
 • goed voor de bloedsomloop
 • goed voor het zenuwstelsel
 • draagt bij aan een goede geestelijke balans

Amalaki:

 • stimuleert de darmwerking
 • ondersteunt de conditie van het oog

Tulsi:

 • werkt verlichtend ten aanzien van de luchtwegen
 • ondersteunt het hart
 • verhoogt de vitaliteit

Pippali:

 • bevordert de spijsvertering
 • ondersteunt het immuunsysteem

Dit zijn (voorlopig) toegestane gezondheidsclaims. Let op: Wegens Europese wet- en regelgeving mogen niet alle toepassingen van onze producten op onze website vermeld worden. Informatie over de gezondheidseffecten van producten dient namelijk gescheiden te worden van de aanprijzing van producten)

 

Curcusan is een Ayurvedisch kruidenpreparaat op basis van Haldi of geelwortel, Amla, Tulsi en Pippali (lange peper). Haldi is het hoofdbestanddeel van de kruidencombinatie. Haldi (curcuma longa) staat bekend onder verschillende namen, waaronder haridra (Sanskriet), hardi, koenjit, kurkuma, curcum, turmeric, en geelwortel. Haldi is de wortelknol van de geelwortelplant en maakt deel uit van de gemberfamilie. Het uiterlijk van geelwortel lijkt dan ook erg veel op die van gember. Het grootste verschil tussen de twee wortels is de diep gele (bijna oranje) kleur die geelwortel aan de binnenkant heeft. Aan deze eigenschap heeft het natuurlijk de naam ‘geelwortel’ te danken. De gele kleur wordt veroorzaakt door de stof Curcumine. Amla of Amalaki (Emblica officinalis) is een vrucht dat van nature rijk is aan vitamine C en anti-oxidanten. Tulsi (Ocimum sanctum), ook wel ‘heilige basilicum’ of ‘holy basil’ genoemd, is een aromatische plant die in India een belangrijke rol speelt in het dagelijkse leven. Lange peper (Piper longum) wordt ook wel Pippali of Indiase lange peper genoemd. Het is een kenmerkend kruid dat veel toepassingen kent binnen Ayurveda. Op de dosha’s (constitutie) van een persoon heeft Haldi een sterke Pitta-verlagende werking. Daarnaast wordt er over Haldi ook verteld dat het de drie dosha’s (Tridosha = Vata, Pitta, Kapha) in balans brengt.

 

Een verpakking bevat 90 vegetarische capsules.

Algemene gebruiksaanwijzing (volwassenen): 2-3 maal daags 1 capsule tenzij anders geadviseerd.

Werkzame stoffen: Geelwortel (curcuma longa) , Lange peper (Piper longum). Overige ingrediënten: zie label.

 

Bekend als: curcusan

Op voorraad
SKU
AYU-FSH-054
€ 21,75

Neem vooraf contact op met uw specialist indien u kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken bij kinderen, tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Bewaar op een koele en droge plek, niet in de koelkast, niet in direct zonlicht en buiten bereik van kinderen.

 

Sri Sri Ayurveda beschikt over een grote kennis over ayurvedische voedingssupplementen die we graag met u zouden willen delen. Vanwege de eisen in de huidige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is het echter niet toegestaan u op onze website uitgebreid te informeren over producten op kruidenbasis. Volgens de wet- en regelgeving mogen wij u alleen informeren over de samenstelling en ingrediënten van onze producten (bijvoorbeeld met betrekking tot eventuele allergenen) en praktische gebruiksadviezen geven (hoe en wanneer het product te gebruiken, en eventuele andere aandachtspunten voor een optimaal en veilig gebruik). U kunt online zoeken naar uitgebreide ayurvedische kennis.

Voor meer informatie over de hoge kwaliteit van onze voedingssupplementen lees hier verder

Voor meer informatie over de wetgeving die van kracht is omtrent gezondheidsclaims en medische claims op voedingssupplementen en de geschiedenis daarachter verwijzen wij u graag naar www.voedingssupplementen.info.

 

 

Meer informatie
Aantal 90
Soort Capsules
Vegetarisch Ja