Thee Bittere Komkommer (Karela) - Bio

Een aangenaam scherpe theebeleving van karela-vruchten (ook wel sopropo, karela, balsempeer, bittergourd, bittere komkommer, bittermeloen of bitterkalebas genoemd) met vele goede eigenschappen (bloedsuikerspiegel) voor het lichaam.

 

Meer over Bittere Komkommer 

Bittere Komkommer (Momordica charantia) is ook bekend onder de namen sopropo, bittermeloen, bitter melon, balsempeer en karela. De vrucht bevat de vitamines B1, B2, B3 en B11. Daarnaast bevat bitter melon vitamine C, magnesium, ijzer, mangaan, zink en fosfor. Er zit ook nog eens tweemaal zoveel bètacaroteen in als in broccoli, tweemaal zoveel calcium als in spinazie en tweemaal zoveel kalium als in een banaan.

Uniek aan de sopropo is de aanwezigheid van de twee fytonutriënten charantine en polypeptide P. Deze fungeren in het lichaam vergelijkbaar met insuline en zijn daarom van belang voor de bloedsuikerspiegel.  

 

Cosmoveda theesoorten van premium kwaliteit zijn verfijnde composities van heerlijke kruiden en specerijen, aromatische vruchten en prachtige bloemsoorten. De kruiden zijn grover gesneden voor een unieke smaakbeleving. De subtiele krachten van planten en harmonische aroma’s betoveren lichaam, geest en ziel.

Alle ingrediënten van Cosmoveda thee worden gefabriceerd naar authentieke ayurvedische principes en komen uit gecertificeerde biologische landbouw. Uiteraard Fair trade: van grondstof tot aan het product in de winkel.

Om het milieu te sparen wordt er geen gebruik gemaakt van labeltjes, draadjes en nietjes: de thee is verpakt in biologisch afbreekbare envelopjes uit natuurvlies met grote poriën op basis van maismeel.

Geïnspireerd op Ayurveda: de wijsheid en kennis van een goed en gelukkig leven. Voor een evenwichtige Ayurvedische keuken en dieet.

Op voorraad
Nog 29 beschikbaar
SKU
COS-TEA-024
€ 4,99

Bewaar op een droge en donkere plaats

Opmerking: Niet drinken tijdens de zwangerschap.

Bereiding: Overgiet een theezakje met kokend water en laat trekken gedurende 3 tot 5 minuten

Ingrediënten: Bittere komkommer/kalebasvruchten (Karela/Bittergourd)* (* uit gecertificeerde biologische landbouw)

Botanisch: Vruchten van Bittere kalebas* Karela/Momordica charantia (* uit gecertificeerde biologische landbouw)

Inhoud: 45 g (25 thee-enveloppes van 1,8 g)

Merk COSMOVEDA

Glutenvrij

Lactosevrij

Vegan

Biologisch (Certificaten BIO volgens EEG 834/2007 norm , DE-Öko-003)

Eerlijke handel uit eigen projecten

fabrikant COSMOVEDA, oorsprong Duitsland

Meer informatie
inhoud 25 x 1,8 g
Vegetarisch Vegan
Eigenschappen Vegan, Biologisch, Glutenvrij, Lactosevrij