Jaggery - rietsuiker - L

Jaggery ongeraffineerde rietsuiker is meer dan een gewone zoetstof. Jaggery wordt vaak gebruikt in de Indiase, Sri Lankaanse en Pakistaanse keuken. Maar niet alléén in de keuken: ook in de huisapotheek!

Suiker wordt tegenwoordig meestal gezien als ongezond. Aan vele kant-en-klaar producten worden geraffineerde suikers toegevoegd die kunnen bijdragen aan veel welvaartsziekten. Toch kun je niet per definitie zeggen dat suiker slecht is. Dit is van twee factoren afhankelijk. De eerste heeft te maken met de kwaliteit van de suiker zelf, en de tweede heeft te maken met de staat van iemands gezondheid.

Jaggery is, in tegenstelling to gewone tafelsuiker, ongeraffineerd. Het wordt gemaakt van suikerrietsap. Dit sap wordt ingekookt tot het begint de karameliseren en er grote blokken ontstaan. De blokken worden vervolgens weer fijngemalen. Dit wordt jaggery genoemd. De kleur is lichtbruin en de smaak is karamelachtig door de suikerrietmelasse. Door de methode waarop jaggery wordt gemaakt bevat het nog vele belangrijke mineralen en vitaminen, waaronder zink, selenium, foliumzuur en ijzer.

Bekeken vanuit een Ayurvedisch perspectief is Jaggery de meest gezonde suiker voor mensen met een vata-constitutie of vata gerelateerde klachten. Je kunt Jaggery toevoegen aan warme of koude dranken, aan hartige gerechten (zoals curry’s) of als vervanging van een andere suiker, zoals in chutneys, desserts of gebak.

Voor de Ayurvedische keuken en een evenwichtig dieet.

Op voorraad
Nog 10 beschikbaar
SKU
COS-SUG-001
€ 8,50

Bewaar afgesloten op een droge, donkere plaats. 

Ingrediënten: Rietsuiker * (* uit gecertificeerde biologische landbouw).

Inhoud: 1 kg

Voedingswaarde-informatie per 100 g calorische waarde: 1491 kJ / 356 kcal. Hoeveelheid vet: 2 % (waarvan verzadigde vetzuren: 2 %), koolhydraten: 87,9 g (waarvan suiker: 80 g), eiwit: 0,9 g, zout: 2 %.

Merk COSMOVEDA

Glutenvrij

Lactosevrij

Vegan

Biologisch (Certificaten BIO volgens EEG 834/2007 norm , DE-Öko-003)

Eerlijke handel uit eigen projecten

fabrikant COSMOVEDA, oorsprong India

Meer informatie
inhoud 1 kg
Vegetarisch Vegan
Eigenschappen Vegan, Biologisch, Glutenvrij, Lactosevrij