Fluffy chapati en Sabzi

Fluffy chapati en Sabzi

 

Snelle "fluffy" chapati wraps

Ingrediënten

voor 5 tot 8 stuks:

  • 260 gram volkoren bloem
  • 240 ml lauwwarm water
  • 1 theel. ghee (kan ook zonder)

Bereiding

Doe de bloem met 120 ml water in een grote kom en voeg eventueel ghee toe. Meng goed door elkaar en wrijf het mengsel tussen je vingers in een cirkelbeweging. Blijf water in kleine beetjes toevoegen totdat je een soepel deeg hebt. Let erop dat het niet te hard en niet te zacht is. Voeg anders respectievelijk een beetje water of bloem toe.

Verdeel het deeg in 5 tot 8 kleine balletjes. Wrijf een deegroller in met wat bloem en rol de balletjes dun uit. Verhit een koekenpan en leg een chapati erin. Gebruik een tang om de chapati om te draaien. Houd het vuur middelhoog, zodat de chapati's niet verbranden. Zodra de chapati opzwelt is hij gaar.

Bewaar luchtdicht tot gebruik.

 

 

 

Sabzi

Ingrediënten

  • 120 gram sperziebonen (in heel kleine stukjes gesneden)
  • 120 gram zoete aardappel (in heel kleine blokjes gesneden)
  • ½ theel. komijnzaadjes
  • 1 theel. gemalen koriander
  • ¼ theel. gemalen kurkuma
  • Zout naar smaak 

Bereiding

Verwarm olie in een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en voeg de komijnzaadjes toe. Zodra de zaadjes goudbruin verkleuren, voeg je het kurkuma- en korianderpoeder toe. Roer even door en voeg de sperziebonen en zoete aardappel toe. Voeg zout naar smaak toe, leg een deksel op de pan en laat 10 tot 15 minuten zachtjes bakken totdat de groenten zacht en gaar zijn.

Leg 1 chapati op een plat bord en bedek met 2 tot 3 eetlepels sabzi en rol op. Als je de gevulde chapati mee wil nemen kun je hem in aluminiumfolie wikkelen. Eet smakelijk.

 

Disclaimer

Onze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding, of bij gebruik door kinderen.