Tomaten-chutney

Tomaten-chutney

 

Ingrediënten

  • 1 eetlepel ghee
  • ½ eetlepel mosterdzaad
  • 8 rijpe tomaten in kleine stukjes
  • 1 surinaamse peper
  • 2 theelepels verse geraspte gember
  • 4 eetlepels riet- of palmsuiker (of vervang door Stevia)
  • 1 eetlepel korianderpoeder

 

Verhit de ghee in een pannetje en voeg de mosterdzaadjes, peper en gember toe. Tomaten erbij doen en laten sudderen tot het meeste vocht verdampt is. Neem na ongeveer 15 minuten de pan van het vuur en maal de inhoud in een blender op de laagste stand (of gebruik een staafmixer). Doe de tomaten weer in de pan en roer het zout, de suiker en het korianderpoeder erdoor. Nog een paar minuutjes op laag vuur laten staan. Lekker bij rijst, dahl en bij onze hartige maiskoekjes.

 

 

Disclaimer
Onze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding, of bij gebruik door kinderen.