Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

 

Een dorstlessend drankje maak je heel gemakkelijk zelf! Zoals je wel zult weten bestaat ons lichaam voor 60 tot 70 procent uit water. Bij hoge temperaturen verlies je veel vocht: aanvullen dus! De beste, slankste en goedkoopste dorstlesser blijft water. Maar soms wil je iets anders dan gewoon water. Frisdrank is dan een slechte keuze: boordevol toegevoegde suikers en in de light-versie vaak met veel onnatuurlijke toevoegingen. Sappen zijn gezonder, maar calorierijk. Wat doe je dan? Gewoon zelf maken. Gemakkelijk, gezond, lekker en heel verfrissend.

Benodigdheden

  • 1 limoen
  • 1 cm gember
  • 15 muntblaadjes
  • mengsel van ¾ stevia en ¼ rietsuiker of kokospalmsuiker
  • 1 liter water

Bereiding

Schil de limoen en pers hem uit. Doe het sap en vruchtvlees in een karaf en houd de schil apart. Snijd de gember in stukjes en maal hem samen met de muntblaadjes en een beetje water fijn. Je kunt hiervoor een hakmolen gebruiken of eventueel een blender of staafmixer. Zeef het gember-muntmengsel en doe het in de karaf. Voeg 1 liter water toe. Meng ¾ stevia met ¼ rietsuiker of palmsuiker en voeg dit bij de vloeistof in de karaf. Roer goed door totdat het oplost (gebruik een hoeveelheid naar eigen smaak: proef telkens voor je meer toevoegt zodat het niet te zoet wordt). Voor een licht bittere smaak kun je de limoenschil toevoegen. Dek de karaf af en laat de limonade in de koelkast licht afkoelen. Enjoy!

 

 

Disclaimer
Onze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding, of bij gebruik door kinderen.