Gouden kurkuma melk

Gouden kurkuma melk

 

Gouden kurkuma melk is een heerlijk drankje met vele goede eigenschappen

Traditioneel wordt gouden kurkuma melk veel gebruikt binnen de Ayurveda. Kurkuma heeft volgens vele onderzoeken geweldige eigenschappen en wordt bij talloze kwaaltjes ingezet. 

Door kurkuma met een beetje zoet te combineren krijg je een aards, licht kruidig drankje en door peper toe te voegen wordt de opname van curcumine in je lichaam sterk verhoogd. Als je het drankje vaker gebruikt, zul je merken dat je steeds minder behoefte aan zoet krijgt en dat je in plaats daarvan meer kurkuma zult willen toevoegen.

Mocht je liever latte drinken, dan kun je de ingrediënten blenden en zo je eigen moderne versie van deze traditionele drank maken.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes ongezoete amandelmelk
  • 1 eetlepel ahornsiroop, rauwe honing of 1 in water geweekte medjool dadel
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 kaneelstokje of 1 theelepel gemalen kaneel
  • klein snufje zwarte peper
  • beetje vers geraspte gember
  • 1 eetlepel kokosolie (voor een latte)

Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng bijna aan de kook. Let op dat de melk niet overkookt. Zet het vuur laag en laat een kwartier sudderen, maar niet koken. Als je het langer laat sudderen wordt de smaak sterker. Zeef de melk en serveer warm met een vleugje kaneel.

Voor een gouden kurkuma latte:

Doe alle ingrediënten na bovenstaande bereiding in een blender. Voeg 1 eetlepel kokosolie toe voor een dikkere latte. Blend ongeveer 1 minuut.

Varieer op het recept door 1 kardemompeul of wat vanille-extract toe te voegen tijdens de bereiding. Voor een zoetere versie kun je meer siroop, honing of dadels toevoegen.

 

Geen zin om je eigen Gouden Melk te maken? Koop hem dan in onze webshop.

 

 

 

Disclaimer

Onze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding, of bij gebruik door kinderen.