Asperge-risotto

Asperge-risotto

 

  • 500 gram witte asperges
  • 400 gram risottorijst
  • 3 à 4 eetlepels ghee
  • 1/4 citroen, uitgeperst en de schil geraspt
  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • Een paar saffraandraadjes
  • Zwarte peper en Himalayazout naar smaak

 

Breng 2 liter water aan de kook.

Schil de asperges, verwijder het harde uiteinde en snijd in kleine stukjes. Maal de saffraan fijn in een vijzel, voeg wat water toe, laat de saffraan oplossen en laat vervolgens 10 minuten staan.

Fruit in een grote pan de komijnzaadjes in de ghee totdat ze hun aroma afgeven. Kijk uit dat ze niet te bruin worden en verbranden. Voeg de risottorijst, de asperges, het citroensap en een beetje rasp en de rest van de ingrediënten toe, roer goed om en laat de rijst een minuutje zachtjes bakken.

Voeg 250 ml kokend water toe en roer om. Zet het vuur lager en laat sudderen terwijl je blijft roeren en telkens als het water in de pan opgenomen is een kopje water toevoegt. Zodra de risottorijst gaar en smeuig is is het gerecht klaar.

Rasp eventueel nog wat extra citroenschil erover en bestrooi met verse grofgemalen zwarte peper.

 

 

Disclaimer

Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit bericht