Appelcompote met ghee en gember

Appelcompote met ghee en gember

  • 4 appels (geen zure)
  • 1 eetlepel jaggery
  • 1 eetlepel ghee
  • ½ tot 1 theelepel gemberpoeder

Schil de appels en snijd ze in schijfjes of stukjes. Doe ze met een bodempje water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes sudderen. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe indien het droog kookt. Voeg de jaggery toe zodra de appelstukjes zacht zijn en laat nog even sudderen totdat de jaggery opgelost is en het meeste water verdampt is. Voeg de ghee en de gemberpoeder toe. Indien je appelmoes wenst dan kun je de appelstukjes met de staafmixer fijnmalen. Indien je liever compote hebt, dan kun je het water wat minder laten verdampen en eventueel een beetje binden, en de appelstukjes heel laten of slechts gedeeltelijk fijnmalen.

Je kunt ook andere verwarmende specerijen (zoals bijvoorbeeld kaneel of kruidnagel) toevoegen indien je dat wenst.

 

 

Disclaimer

Deze artikelen hebben tot doel informatie te verschaffen over ayurvedische tradities. Deze informatie is niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of preventie van welke ziekte dan ook. Als je ernstige, acute of chronische gezondheidsproblemen hebt, neem dan contact op met je huisarts. Indien je advies wenst van een ervaren ayurvedisch specialist bel of email dan naar Ayurveda Specialist. Neem vooraf contact op met de specialist indien je kruiden, supplementen of olie wenst te gebruiken tijdens zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Deel dit bericht